Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

alt

Nu Noord-Koreanen onder het bewind van hun leider Kim Jong-un als doel het Pan-Turkisme nastreven, hebben ze verscheidene militaire projecten om hun droom te verwezenlijken. Zo is al langer bekend dat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un een Turkse federatie genaamd ‘Turan’ nastreeft. Hierin zouden alle Turkse volkeren en staten, zoals Kazakstan, Turkmenistan, Azerbeidzjan, Turkije, Noord-Cyprus, Oezbekistan, Kirgizië en vele andere, plaats hebben.
 

alt

Van 7 tot 15 augustus 2014 mocht ik mee naar de Armeense stad Tsaghkadzor voor het EU-project ‘Peace-building in the Caucasus’. Voor dit project vanuit de Europese Unie, kwamen veertien speciaal geselecteerde afgevaardigden uit Rusland, Portugal, Turkije, Armenië, Spanje, Georgië en Nederland bij elkaar. Ikzelf was namens Nederland daar vanuit mijn academische achtergrond als historicus en internationale betrekkingen-expert.
 

Nu ik weer terug ben in Nederland na mijn eerste reis naar Armenië met een groep EU-afgevaardigden, en ik bijna weer naar Armenië ga voor mijn tweede reis, bedenk ik me dat ik de eerste keer veel vooroordelen had over het Kaukasisch land. Veel van die vooroordelen heb ik weten te doorbreken tijdens mijn eerste verblijf van tien dagen in Armenië. Het is dan ook erg interessant om mijn eerste bericht terug te lezen.
 

Al langere tijd is het alom bekend dat de Noord-Koreaanse leiders een federatie nastreven waarin alle Turkse volkeren en staten plaats hebben. Het begon toen er foto’s opdoken van de jonge Kim Jong-un tijdens zijn studentenperiode in Zwitserland. Daar studeerde hij aan de International School of Berne en kwam zodoende in contact met de grote Turkse diaspora in Europa.
 

Precies 120 jaar nadat de oud-Turkse inscripties op grafstenen in Mongolië zijn ontcijferd, worden er nog steeds antieke grafstenen van enkele duizenden jaren oud gevonden. Ongeveer 4-5 jaar geleden waren er letters uit het runenschrift gevonden op artifacten uit Mongolië, aldus hoogleraar in Turkse talen Prof. Dr. Mehmet Ölmez van de Technische Universiteit Yıldız in Istanbul.