Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

Vier van de zes verdachten van de gruwelijke verkrachtingszaak in India, hebben hun straf gehoord van de rechter. De openbare aanklager had de doodstraf geëist en de rechter heeft deze inderdaad toegewezen. De verdachten zullen de doodstraf door ophanging krijgen. Verwacht wordt dat ze in hoger beroep zullen gaan.
 

Een nieuwe archeologische vondst in het westen van China, de regio Oost-Turkestan, heeft menig wenkbrauwen doen fronzen. De vondst blijkt te bestaan uit een muurschildering waarbij een groep mensen pornografische handelingen verricht bij elkander. De muurschilderingen komen uit Sincan (ook wel geschreven als Xinjang) en zijn gevonden ongeveer 45 kilometer van de provinciehoofdstad Urunçi vandaan.
 

alt

Vandaag is het hoge woord eruit gekomen: de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft verklaard Zuid-Korea middels een jihad over te nemen. Naast deze islamitische vorm van heilige oorlog, verkeerden Zuid-Korea en Noord-Korea sowieso al sinds 1950 officieel in staat van oorlog. Toen vochten Zuid-Korea en Noord-Korea een bloedige oorlog uit tijdens de Korea Oorlog, die van 1950 tot de wapenstilstand van 1953 duurde.
 

De spanningen op het Koreaanse schiereiland lopen steeds sneller op nu Amerika en Zuid-Korea militaire oefeningen hebben gehouden langs de kust van Noord-Korea. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un reageerde hierop door te stellen dat “Noord-Korea in staat van oorlog is met Zuid-Korea en de Verenigde Staten van Amerika”.
 

alt

De nieuwe leider van Noord-Korea, Kim Jong Ils zoon, Kim Jong Un, gaf op nieuwjaarsdag een speech waarin hij zichzelf probeerde te presenteren als 'gematigd' en 'pragmatisch'. Zijn toespraak ging vooral over economische onderwerpen, hoewel er natuurlijk ook wat ruimte was voor de gebruikelijke militaire grootspraak. Daarnaast had het er alle schijn van dat hij Zuid-Korea zowaar tegemoet trad met een uitgestoken hand.