Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

Het is erg raar om te horen. In landen zoals Pakistan en Indonesië wordt Turkije gezien als een “voorbeeld voor de hele wereld vanwege zijn democratie” maar in Europa wordt Turkije verguisd om de zogenaamde geschonden mensenrechten. Welk deel van de wereld heeft dan nu gelijk, zou je jezelf zo afvragen?
 

alt

Turkije en Pakistan hebben al ruime tijd een interessante bilaterale relatie. Zo was Turkije één van de eerste landen dat Pakistan erkende in 1947, iets waar Turkije alom bekend om is. Zo erkende Turkije eerder ook al Armenië, Kosovo, Israël en alle voormalige Sovjet-staten in Centraal Azië als één van de eerste landen.
 

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Ahmet Davutoğlu, kwam onlangs met het opzienbarende nieuws dat de Turkse staten een nieuw vlag hadden aangenomen. Officieel is de vlag erkend door Turkije, Kirgizië, Azerbeidzjan, Kazakstan maar verwacht wordt dat Oezbekistan en Turkmenistan ook snel zullen volgen.
 

altIn Afghanistan vluchten meisjes vaak van huis en de cijfers van het aantal uit huis weggaande meisjes zijn niet weinig. Echter kan deze actie weleens dodelijke gevolgen hebben. Soms is het de enige manier om bij de man te kunnen komen die je lief hebt. Maar één worden met je geliefde voor het huwelijk wordt gezien als een taboe en kan aflopen tot gedood worden om de de reputatie van de familienaam te herstellen; eerwraak.

 

Het is ook nooit goed. Eerst werd Turkije bekritiseerd door de afstandelijke relatie met Armenië, alhoewel het van beide kanten kwam en het niet alleen vanuit Turkije kwam. En nu wordt Turkije weer bekritiseerd omdat het uitnodigingen weken en niet maanden daarvoor verstuurt. Althans dat vindt de Armeense academicus Artak Shakaryan.