Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

Vier van de zes verdachten van de gruwelijke verkrachtingszaak in India, hebben hun straf gehoord van de rechter. De openbare aanklager had de doodstraf geëist en de rechter heeft deze inderdaad toegewezen. De verdachten zullen de doodstraf door ophanging krijgen. Verwacht wordt dat ze in hoger beroep zullen gaan.
 
De verkrachting van een jonge 23-jarige studente in de Indiase stad New Delhi in december 2012 heeft voor veel beroering en opschudding gezorgd. Er waren ook massale protesten tegen de slechte vrouwenrechten in het land. De studente werd samen met haar vriend door een minibus opgepikt. In plaats van dat de buschauffeur ze naar de volgende bushalte bracht, verkrachtte hij met vijf van zijn vrienden de vrouw voor de ogen van haar vriend. Daarna werden ze beiden zwaar mishandeld en voor dood achtergelaten langs de weg.
 
De vrouw werd ook nog gemarteld door een stalen buis in verschillende openingen in haar lichaam door de zes verdachten. Bij het achterlaten werden de slachtoffers ook nog overreden door de bus. De jongen overleefde het maar de vrouw stierf twee weken later. 
 
Tijdens de zitting bleek dat de buschauffeur na zijn werk, besloot om een jonge vrouw te verkrachten in zijn bus. Hij vroeg vijf van zijn vrienden om hulp en samen gingen ze op pad om een geschikt slachtoffer te vinden. Toen ze de jonge studente en haar vriend zagen wachten op een bus, roken ze hun kans. Het paar was net naar de bioscoop gegaan en was nu onderweg naar huis.
 
De hoofdverdachte, de buschauffeur, had eerder al zelfmoord gepleegd in zijn cel terwijl een minderjarige verdachte (hij was 17 tijdens het misdrijf maar nu 18 jaar oud) slechts drie jaar heeft gekregen. Deze lage straf wordt door veel mensen bekritiseerd en er zijn eisen om hem als meerderjarige te bestraffen. In dat geval zou ook hij de doodstraf krijgen.
 

Toon meer artikelen van deze auteur

Login of registreer om een reactie te plaatsen