Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

Al langere tijd is het alom bekend dat de Noord-Koreaanse leiders een federatie nastreven waarin alle Turkse volkeren en staten plaats hebben. Het begon toen er foto’s opdoken van de jonge Kim Jong-un tijdens zijn studentenperiode in Zwitserland. Daar studeerde hij aan de International School of Berne en kwam zodoende in contact met de grote Turkse diaspora in Europa.
 
Door deze contacten leerde Jong-un over de Turks-Koreaanse verwantschap, beide talen behoren namelijk tot de Ural-Altaïsche taalfamilie en zijn daardoor onderling erg makkelijk te begrijpen, en zweerde het pad van Noord-Korea te zullen veranderen van het communisme naar het Pan-Turkisme.
 
Nu zijn er nogmaals foto’s opgedoken, ditmaal waarbij Kim Jong-un heeft leren paardrijden. Het rijden van een paard geldt als een typisch kenmerk van Turkse volkeren. Expert beweren dan ook dat het een publiciteitsstunt is van Noord-Korea om de Turkse natiestaten, waaronder Kazakstan, Turkmenistan, Azerbeidzjan, Turkije, Noord-Cyprus, Oezbekistan, Kirgizië en andere, te paaien. Eerder deed Kim Jong-un al iets soortgelijks met zijn islamitische oproep; veel Turkse volkeren zijn namelijk bekeerd tot de islam.
 
 

Reacties   

 
#1 Arslan 15-05-2014 23:25
Je trekt wel erg veel conclusies n.a.v. van een vage/wazige foto waarop Kim Jong-un zogenaamd het Grijze Wolven teken maakt.
 
 
#2 Ferdinand 26-05-2014 12:49
Hij rijdt paard op deze foto, waar heb jij het in godsnaam over?
 
 
#3 Arslan 01-06-2014 00:55
klik op de blauwe hyperlinks digibeet.
 
 
#4 Ferdinand 07-06-2014 12:50
Tjonge tjonge, en nog beledigen en schelden ook. Voordat de admin ingrijpt wil ik je nog dit meegeven:

- Begrijpend lezen is moeilijk, ik weet het maar probeer het doel van deze tekst te snappen in plaats van te reageren op slechts één minuscuul detail van de tekst. Vooral als deze ongeveer 10% van de kern van de tekst beslaat.

- Wil je reageren op een bron of link in een tekst, doe dat dan bij het desbetreffende artikel. Reageren op een ander artikel in de comment-sectie van weer een ander artikel is verwarrend en simpelweg offtopic.

- Digibeet noem je jouw moeder ofzo maar. Niet mij, wees beleefd.

En verder nog een prettige dag toegewenst.
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen