Fout

Al langere tijd is het alom bekend dat de Noord-Koreaanse leiders een federatie nastreven waarin alle Turkse volkeren en staten plaats hebben. Het begon toen er foto’s opdoken van de jonge Kim Jong-un tijdens zijn studentenperiode in Zwitserland. Daar studeerde hij aan de International School of Berne en kwam zodoende in contact met de grote Turkse diaspora in Europa.
 
Door deze contacten leerde Jong-un over de Turks-Koreaanse verwantschap, beide talen behoren namelijk tot de Ural-Altaïsche taalfamilie en zijn daardoor onderling erg makkelijk te begrijpen, en zweerde het pad van Noord-Korea te zullen veranderen van het communisme naar het Pan-Turkisme.
 
Nu zijn er nogmaals foto’s opgedoken, ditmaal waarbij Kim Jong-un heeft leren paardrijden. Het rijden van een paard geldt als een typisch kenmerk van Turkse volkeren. Expert beweren dan ook dat het een publiciteitsstunt is van Noord-Korea om de Turkse natiestaten, waaronder Kazakstan, Turkmenistan, Azerbeidzjan, Turkije, Noord-Cyprus, Oezbekistan, Kirgizië en andere, te paaien. Eerder deed Kim Jong-un al iets soortgelijks met zijn islamitische oproep; veel Turkse volkeren zijn namelijk bekeerd tot de islam.