Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

alt

Vandaag is het hoge woord eruit gekomen: de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft verklaard Zuid-Korea middels een jihad over te nemen. Naast deze islamitische vorm van heilige oorlog, verkeerden Zuid-Korea en Noord-Korea sowieso al sinds 1950 officieel in staat van oorlog. Toen vochten Zuid-Korea en Noord-Korea een bloedige oorlog uit tijdens de Korea Oorlog, die van 1950 tot de wapenstilstand van 1953 duurde.
 
Nu heeft Kim Jong-un naast de conventionele oorlog, ook de jihad uitgeroepen tegen Zuid-Korea en hun Amerikaanse bondgenoten. De islamitische wereld reageerde in tweespalt; waar een deel verheugd was over de heilige oorlog tegen Zuid-Korea en hun bondgenoot de Verenigde Staten van Amerika, was een ander groot deel niet onder de indruk. Islamitische leiders benadrukten dat Kim Jong-un niet de juiste bevoegdheid heeft om een jihad uit te roepen.
 
Het is daarom nog maar de vraag of er massaal gereageerd zal worden op de jihad door jihadisten wereldwijd. Volgens Noord-Koreaanse rekruteringbureaus en drill-instructeuren zijn er ontzettend veel aanmeldingen van jihadisten die willen strijden tegen Zuid-Korea en de Verenigde Staten van Amerika en kunnen ze de drukte bijna niet aan.
 
Kim Jong-un heeft in recente jaren vaker geprobeerd om zijn contacten in de Turkse wereld te verbeteren en lijkt nu ook een poging te wagen om de islamitische wereld zijn kant op te krijgen. Vorig jaar benadrukte hij nog zijn wens om een Turan-federatie op te richten en ook in zijn jeugd had hij sterke sympathieën voor de Turkse politieke stroming van Grijze Wolven.
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen