Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

De in Libanon geboren activist Abou Jahjah keert terug naar België. Dat heeft hij bekendgemaakt op sociale media. Abou Jahjah kwam als 19-jarige uit Libanon naar België en verkreeg na een huwelijk met een Belgische vrouw, de Belgische nationaliteit. Hij kwam in de politiek en richtte de Arabisch-Europese Liga (AEL) op.
 

De Franse president François Hollande heeft van de twee grootste persbureaus in Frankrijk, Agence France-Presse (AFP) en Reuters, geëist dat ze zijn afbeelding moeten verwijderen. Als reactie eisten beide  persbureaus van verschillende media-instellingen dat ze de afbeelding zouden verwijderen.
 

Nadat de zoon van de Duitse oud-premier Helmut Kohl met de Turkse Elif Sözen is getrouwd, zal nu de zoon van de Britse oud-premier Tony Blair ook met een Turkse trouwen. Euan Blair zal in Parijs met de dochter van Sedef Altınsoy en Jonathan Ashman. Laatstgenoemde is een Britse zakenman die zijn centen verdiend heeft met paardenraces.
 

Alhoewel zijn vader Helmut Kohl onlangs in het nieuws kwam met een plan om Turken in Duitsland etnisch te zuiveren tijdens zijn ambtstermijn als premier van Duitsland, heeft de zoon van Kohl zijn vader sterk bekritiseerd. Zoon Peter Kohl heeft zich verder ook in harde woorden gedistantieerd van zijn vader.
 

In België rennen steeds meer klanten weg na het nuttigen van een drankje en/of etentje. Dit verschijnsel van iets drinken of eten op een terras om daarna zonder te betalen weg te gaan, heet ‘Dine and Dash’. Het is vooral een protest tegen de hoge prijzen die cafés en terrashouders aanhouden tijdens de economische crisis.