Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

De Duitse premier Helmut Kohl had in de jaren ’80 geheime plannen om een etnische zuivering in Duitsland door te voeren waarbij de helft van alle Turken moesten verdwijnen. Dit blijkt uit vrijgegeven documenten uit de Britse archieven. Kohl had destijds hulp en steun gevraagd aan de Britse overheid waardoor de documenten terecht zijn gekomen in Groot-Brittannië.
 

Uit vrijgegeven Britse staatsdocumenten blijkt dat de Duitse premier Helmut Kohl geheime plannen had om miljoenen Turken uit Duitsland het land uit te zetten. Het plan hield onder andere in dat van elke twee Turken, er één uitgezet moest worden. Als reden werd aangevoerd dat de Turken niet goed assimileerden. Veel van de Turken waren toen al een Duits staatsburger en hadden de Duitse economie weer opgebouwd na de Tweede Wereldoorlog.
 

De politie in Duitsland heeft een Turk mishandeld op het vliegveld Köln-Bonn toen zij gasten aan het brengen waren. De oorspronkelijk uit Trabzon komende Turk had ook de Duitse nationaliteit en vertelde dat hij slechts een ruzie probeerde te sussen. De politie dacht echter dat hij de ruzie was begonnen en intervenieerde. Toch lijkt de ingreep van de politie onnodig hard te zijn geweest.
 

alt(SFC) Travel + Leisure, benoemde  Istanbul tot de nummer 1 stad in Europa in de ’World’s Best Awards 2013,’ als stad voor de missie om in 2020 de Olympische en Paralympische Zomerspelen te organiseren.

 

De onvrede van de mensen over hoe hun regeringen omgaan met de economische crisis en vooral hun autoritaire houding daarbij, is nu ook overgeslagen naar Bulgarije. In buurland Turkije is het al sinds mei onrustig en nu is er al een maand lang een demonstratie waarbij de Bulgaarse parlementsleden hun parlementsgebouw niet kunnen verlaten door demonstranten die het gebouw omsingeld hebben.