Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

In Engeland heeft de Turks-Britse advocaat Can Yeğinsu de in Groot-Brittannië actief zijnde United Kingdom Independence Party (UKIP) behouden voor een verbod.  De UKIP liep gevaar op om gesloten te worden nadat gebleken was dat het donateursysteem van de partij sterke mankementen vertoonde. Hierdoor zou het voor partijbestuurders mogelijk zijn om een deel van het geld weg te sluizen.

Alhoewel drie van de zeven rechters toch stemden om de politieke partij te sluiten, vonden de overige vier dat er niet genoeg bewijs was om de partij op te heffen.

 

In een lijst die op basis van het Bruto Nationaal Inkomen van 2008 gerangschikt is, staat op nummer 20 het onbekende lid het ‘verborgen Turkije’, dat hiermee 8 van de nieuw toegetreden Europese landen achter zich laat.

Alhoewel de relatie tussen de Europese Unie en Turkije er één is van vallen en opstaan, valt het meteen op dat binnen de grenzen van Europa er al een ‘Turkije’ aanwezig is. Het gaat hierbij om de Turkse gastarbeiders woonachtig in Europa, die gezamenlijk een jaarlijks inkomen hebben waarmee ze acht van de nieuw tot de Europese Unie toegetreden landen achter zich laten.

 

Terwijl de band tussen Israël en Turkije slechter wordt, grijpt Griekenland deze kans aan om haar economische en militaire band met Israël te verbeteren. De minister-president van Israël, Benjamin Netanyahu, heeft de afgelopen week Griekenland bezocht. Hiermee heeft de minister-president een wederdienst aan de Griekse premier George Papandreou bewezen, die afgelopen maand Tel Aviv bezocht had. Naast de economische en militaire beweegredenen speelt het verbeteren van de beschadigde reputatie van beide landen ook een rol.

 

De taal van buitenaardse wezens is vrijwel ontcijferd, althans als we een rapport van de Spaanse inlichtingendienst mogen geloven.

Het lijkt allemaal op een vergezocht 1 april-grap, maar niks is minder waar. Uit een onlangs openbaar gemaakt rapport uit juni 2003 van de Spaanse internationale inlichtingendienst (CNI), staan gegevens vermeld van gesprekken die opgepikt zijn uit de ruimte. Deze gesprekken zijn 4,3 lichtjaren van de aarde verwijderd en zijn vrijwel zeker gevoerd door intelligente wezens in het Alpha Centauri-sterrenstelsel. Alpha Centauri is een sterrenstelsel dat nabij ons zonnestelsel is geloceerd, waarmee het geldt als het meest dichtstbijzijnde sterrenstelsel.

 

Griekenland heeft zijn begrotingstekort met 39,7% laten dalen in vergelijking met het eerste semester van 2009. Vorig jaar had Griekenland in de eerste 6 maanden een begrotingstekort van 20 miljard euro. Dit jaar wist Griekenland dit vast te houden op 12 miljard euro. Volgens minister van Financiën George Papaconstantinou weet Griekenland het beoogde doel van 39,5% dat opgesteld is door de IMF en de EU te behalen. Hierdoor kunnen ze rekenen op een verlengde steun van 9 miljard euro.