Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

In Nederland is de bevolking weer gestegen. Per 7 februari 2013 heeft Nederland ongeveer 16,8 miljoen inwoners. De groei is echter zorgwekkend, sinds 1871 was de bevolkingsgroei niet zo laag voor ons kikkerlandje. De inkrimping komt vooral omdat er meer Turkse Nederlanders naar Turkije vertrokken dan er Turken naar Nederland kwamen.
 

Alhoewel er jarenlang beweerd is dat Turkse gevangenissen erg hard en streng waren, laten de feiten het tegenovergestelde zien. Al sinds de film ‘Oriënt Express’ ontstond er het beeld van kille en strenge Turkse gevangenissen waar marteling aan de orde van de dag was. Dit beeld werd versterkt door migranten uit Turkije die in aanmerking wilden komen voor een Nederlandse verblijfsvergunning en de ambtenaren met de wildste verhalen probeerden te overtuigen van ‘de horror in Turkse gevangenissen’.
 

alt

De wereld van de Europese wetenschap is weer opgeschrikt door een groot schandaal. De Duitse minister van Onderwijs Annette Schavan is gepakt met fraude. Haar proefschrift uit 1980 zou plagiaat zijn, waarop de Universiteit van Düsseldorf meteen haar doctorstitel introk. Zelf weigert Schavan op te stappen als minister en heeft ze de steun van de Duitse Bondskanselier Angela Merkel.
 

De commotie van enkele weken terug is bijna opgelost. In Parijs werden drie vrouwelijke PKK-terroristen doodgeschoten met schoten in hun hoofd en buik. Onder de drie doden bevonden zich PKK-oprichtster Sakine Cansız, en nog twee PKK-leden. Alhoewel fanatieke Koerden meteen beweerden dat de moorden door Turkije waren gepleegd, blijkt nu dat de moorden een interne PKK-ruzie waren.
 

Ahmet Doğan, de leider van de Turkse minderheid in Bulgarije, is ternauwernood aan de dood ontsnapt toen zijn beoogde moordenaar zijn eigen wapen zag weigeren. Op live-beelden is te zien hoe de moordenaar het podium oploopt van een congres van de ‘Beweging voor Rechten en Vrijheden’ (een liberale politieke partij dat met regelmaat deel uitmaakt van de Bulgaarse coalitie). Deze politieke partij geldt als één van de grootste van Bulgarije.