Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

alt

In de nacht van woensdag 9 januari 2013 op donderdag 10 januari 2013 zijn drie lichamen gevonden van Koerdische vrouwen in de Franse hoofdstad Parijs. De lijken werden aangetroffen in een Koerdisch cultureel centrum en blijken kogels te bevatten. Volgens Nu.nl gaat het om “Koerdische activisten” terwijl Eta.com.tr spreekt van “Koerdische politici”. Beide nieuwsorganen staan bekend als 'pro-Koerdisch, pro-PKK en anti-Turks'.
 

Een schokkende zaak uit Oekraïne heeft een golf van onrust veroorzaakt. De achttienjarige Oksana Makar ontmoette in een kroeg de 22-jarige Artem Pogasyan (ook wel geschreven als Artyon Pogosyan), een Armeniër uit Mykolaiv in Oekraïne. Artem voerde Oksana dronken en nam haar mee naar zijn appartement waar hij, samen met twee van zijn vrienden, Oksana meermaals verkrachtte, wurgde en in brand stak om haar vervolgens voor dood achter te laten op een bouwterrein.
 

De Islam blijkt toch een “hoogste moslimautoriteit” te hebben volgens Persbureau ANP en vele andere Westerse media. Dat terwijl de kalief, te vergelijken met de paus, al in 1924 is afgeschaft door de Turkse president Atatürk. Dat er anno 2012 dan toch nog een “hoogste moslimautoriteit” bestaat is bijna honderd jaar lang de plank misslaan.
 

De Nederlandse CDA-Europarlementariër Ria Oomen-Ruijten heeft hevige kritiek geuit op de Koerdische extremisten in Turkije. Oomen-Ruijten, die tegelijkertijd ook nog Turkije-rapporteur is voor de Europese Unie, zei dat het “houden van hongerstakingen om op politiek niveau jouw zin te krijgen” niet democratisch is.
 

De Turkse Koerd Zuhal Demir blijkt een fervente aanhanger van de criminele terreurorganisatie PKK. Dat blijkt uit beelden van Demir in een PKK-filiaal in Belgie waar de muren versierd zijn met PKK-vlaggen en portretten van PKK-leider Abdullah Öcalan. Demir is momenteel Kamerlid voor Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA) in België.