Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

Duitsland moet weer schadebetalingen verrichten aan slachtoffers van de Holocaust. De Duitse Minister van Financiën heeft hierover een verdrag moeten ondertekenen. Ongeveer 80.000 overlevenden krijgen hiermee een eenmalig bedrag van ruim 2500 euro.
 

alt

Uit onderzoek is gebleken dat steeds meer Turken doodgemarteld worden in Europese cellen en politiebureaus. Zo is de Turks-Nederlandse İhsan Gürz, slechts 22 jaar oud, onder zeer verdachte omstandigheden gestorven op een Nederlands politiebureau. Eerder werd de 23-jarige Turks-Deense Ekrem Sahin doodgeslagen door gevangenisbewakers in Denemarken. Weer een andere Turkse man, de Turks-Duitse Adem Özdamar, stierf in een Duitse cel in Dortmund.
 

Nu het welzijn van veel burgers in Griekenland, Portugal, Spanje, Italië en Frankrijk onder het kritisch punt dreigt te zakken (zie column Over armoede en uitzichtsloze armoede van René Tissen, Business Universiteit Nyenrode), is het belangrijk dat er op korte termijn een oplossing komt voor deze burgers. De historie heeft namelijk geleerd, dat het omvallen van de pijler welzijn in een samenleving altijd resulteert in revolutie.  Via de media hebben mij signalen bereikt, dat revolutie in deze landen ook nu weer aan de poort staat te rammelen. Regeringen van deze landen, ongeacht hun politieke signatuur, zien dit met lede ogen aan, maar staan met de rug tegen de muur.

 

alt

Het niveau van de Europese universiteiten is op een dieptepunt beland. Nadat eerder al Tilburg, Erasmus, Radboud in Nederland en universiteiten in Hongarije, Roemenie en Duitsland in opspraak kwamen wegens plagiaat en fraudeleuze praktijken, blijkt het probleem nog lang niet opgelost te zijn.
 

alt

Al geruime tijd staat Turkije centraal in de Balkan. Onlangs kwam het nieuws dat Turkije zich officieel over Bosnië-Herzegovina zou ontfermen, al naar boven. De eerste president van dat land, Alija Izetbegovic, beloofde op zijn sterfbed in 2003 Turkije het volgende: “Bosnië [en Herzegovina red.] komen jou [Turkije, red.] toe. Deze regio is het laatste overblijfsel van het Osmaanse Rijk”.