Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

altDe media heeft een enorm bijdrage aan manipulatie van de ontwikkelingen in eigen land en de ‘bijbehorende’ landen, maar ook elders in de wereld. De maatschappij neemt hiermee genoegen zonder enig moeite te doen naar het ‘waarom’ en ‘is dat echt zo’. Men gaat dus niet zelf op zoek naar vergelijkingsmateriaal om nader onderzoek te verrichten, iets wat ook niet door de media wordt aangeboden. Hoe zit het nou met de ontwikkelingen, zoals wordt voorgeschoteld door de media en zoals het daadwerkelijk is op het gebied van het Europees buitenlands beleid?

 

De mensheid wordt momenteel geconfronteerd met dezelfde problemen als aan het eind van de tweede industriële revolutie: dalende beursindexen, sterk oplopende werkloosheid, torenhoge schulden van bedrijven en overheden en de slechte financiële posities van banken. Iedere productiefase, of iedere maatschappij of ander menselijk verschijnsel, doorloopt een zogenaamd transformatieproces, een transitie. In dit artikel wordt aan de hand van zo’n transitie aangegeven, waar we met onze huidige maatschappij staan. 
 

alt

Al lange tijd zit ik met de belofte om een review te schrijven over de Turkse film Fetih 1453 en onlangs was het dan eindelijk zo ver. Ik had wat tijd om de film te kijken. Jammer genoeg was het niet iets om over naar huis te schrijven. De film duurde bijna drie uur en de eerste 2 uur was gevuld met veel praten. Vooral veel gepraat over de sultan maar ook over andere onnodige dingen die niks toevoegden aan de film.
 

De Olympische Spelen in Londen hebben inmiddels twee grote verliezers: de Zwitserse Michel Morganella en de Griekse Voula Papachristou. Beide topsporters hadden zich bediend van racistische uitlatingen en daardoor naar huis gestuurd of in het geval Voula zelfs thuis gelaten. Nu blijkt het geval van Voula erger te zijn omdat zij inderdaad diepe sympathie heeft voor de Griekse Neo-Nazi-partij ‘Gouden Dageraad’.
 

alt

Na alle commotie rondom de Zwitserse voetballer Michel Morganella, die Koreanen op een zeer racistische manier uitschold, is er nu nog een topsporter opgedoken die ook geweerd wordt van de Olympische Spelen in Londen. De Griekse schone en atlete Voula Papachristou, met een specialiteit in hink-stap-springen, mocht van het Griekse parlement niet naar Londen.