Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

De politie in Duitsland heeft een Turk mishandeld op het vliegveld Köln-Bonn toen zij gasten aan het brengen waren. De oorspronkelijk uit Trabzon komende Turk had ook de Duitse nationaliteit en vertelde dat hij slechts een ruzie probeerde te sussen. De politie dacht echter dat hij de ruzie was begonnen en intervenieerde. Toch lijkt de ingreep van de politie onnodig hard te zijn geweest.
 
Het slachtoffer kreeg een knuppel tegen zijn hoofd waardoor een diepe wond van 3,5 centimeter ontstond. Hij moest voor een noodbehandeling naar het ziekenhuis. Ook heeft het slachtoffer een blauw oog maar kan hij zich niet herinneren waardoor dit is gekomen omdat hij na de slag met de knuppel buiten bewustzijn raakte. Het slachtoffer meldde verder dat zijn mishandeling een schok voor hem was daar hij al jaren in Duitsland woont en altijd braaf zijn belasting betaald heeft als werkgever. Tevens gaf hij aan zijn werknemers en personeelsleden niet meer ogen te kunnen komen wegens de verwondingen. 
 
De Duitse politie staat bekend om hun racistische gedragingen tegenover Duitsers met een Turkse achtergrond. Eerder was een geheim netwerk van Duitse veiligheidsagenten blootgelegd die de moord op ongeveer tien Turkse snackbareigenaren hadden gedoogd. Ook in andere Europese landen stijgt het zinloos politiegeweld tegen Turken, zo werd in Nederland de 22-jarige İhsan Gürz doodgemarteld.
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen