Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

De woorden van de Franse president Sarkozy zijn de Turkse minister-president in het verkeerde keelgat geschoten. Omdat er in Frankrijk binnenkort verkiezingen zijn, is Sarkozy begonnen aan een reeks reizen die zijn herverkiezing in Frankrijk moeten bezegelen. Eén van die reizen was naar Armenië, daar maakte Sarkozy de opmerking dat "Turkije de visie van Frankrijk moet overnemen wat betreft de Armeense genocide."

De Turkse minister-president Recep Tayyip Erdoğan, die net zijn moeder had verloren, reageerde door te stellen dat "Turkije zich niet zal laten gebruiken voor verkiezingscampagnes en niet één van die landen is die inspeelt op sentimenten op stemmen te winnen". "Sarkozy zegt andere dingen als hij in Frankrijk is, weer andere dingen als hij in Armenië is, maar ook weer andere dingen als hij in Turkije is. Zo iemand kan geen politicus zijn, hij heeft twee-drie gezichten. Eerlijkheid is niet zijn ding.", aldus Erdoğan. Erdoğan speelt hiermee in op het imago van Sarkozy, welke al flinke deuken heeft opgelopen na zijn affaire met de getrouwde Cécilia Ciganer-Albéniz. In die periode was Sarkozy zelf ook getrouwd en ontmoette hij Cécilia toen hij haar huwelijk met haar eerste echtgenoot voltrok. Voorts heeft Sarkozy vier kinderen bij drie verschillende vrouwen.

 

Reacties   

 
#1 Bahar Yesildag 18-10-2011 13:17
Het is ook totaal niet de taak van een politicus om geschiedenislessen te geven. Sarkozy's politieke agenda draait om macht, niet om waarheden te achterhalen. Laat de gebeurtenissen rondom 1915 maar over aan de historici.
 
 
#2 MrEmirius 18-10-2011 16:36
klopt. We kijken eerst toe. Laten we mensen in de steek(1960) en dan zeggen we in 1982 sorry. (zie Algerije)
 
 
#3 MrEmirius 18-10-2011 16:39
Turkije heeft een strakke buitenlandse beleid nodig. Zowel soft en hard power moet getoond worden. ( Waarom draagt Turkije Algerijnse genocide op de wereldtoneel).....
 
 
#4 Armand Sag 19-10-2011 17:08
Turkije blijkt vooral benieuwd te zijn naar de tegenkandidaat van Sarkozy, de linkse François Hollande: www.turkishny.com/hot-news-12/93-hot-news-12/68997-en-buyuk-snav-soykrm-iddialar

Turkije wil een antwoord op (o.a.) de volgende vragen:
- Is hij voor of tegen Turkse toetreding tot de EU?
- Is hij voor of tegen de benoeming van de Armeense kwestie als een genocide?
 
 
#5 okandemir 20-10-2011 10:20
Om hun eigen politieke agenda te bevorderen, zijn de politici in staat "waarheden" te creëren. Ik sluit me aan bij wat Bahar zegt. Deze kwestie moet overgelaten worden aan geschiedkundigen.
 
 
#6 Mustafa 20-10-2011 12:06
De Fransen kun je niet serieus nemen. Want wat ze bij Algerije hebben gedaan, bestempelen ze niet als genocide. Bij de Armeniërs zien ze het wel als een “genocide”.

De Europese Unie, is een unie vol met hypocrieten, dus de Fransen ook!
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen