Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

alt

Uit onderzoek van de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) blijkt dat de Franse politie hevig discrimineert onder Noord-Afrikaanse jongeren die in Frankrijk zijn geboren en getogen. Zo zouden volgens het rapport jongeren die een negroïde of Arabisch uiterlijk hebben zonder enige aanleiding aangehouden worden.
 
In het rapport ging het zo ver dat zelfs 12- en 13-jarige jongeren werden lastig gevallen door de Franse politie alleen maar vanwege hun etnische achtergrond. Volgens de Franse politie was dit allemaal onjuist, maar expert wijten dit aan de rechtspopulistische houding van Frankrijk in recente jaren.
 
Zo staat Sarkozy bekend om zijn anti-islamitische en anti-Turkse retoriek, zijn partij heeft ook al verschillende wetten aangenomen om de vrijheid van islamitische migranten in te perken. Zo moet de befaamde 'Armeense wet' ervoor zorgen dat alle academici de Armeense staatspropaganda omtrent de historische gebeurtenissen van 1915 onderstrepen terwijl er nog een hevige discussie heerst in de rest van de vrije wereld.
 
Volgens de Armeense staatsversie zouden "islamitische Turken de christelijke Armeniërs zonder enige reden hebben uitgemoord"; dit soort propaganda zorgt volgens experts voor een onbewust gevoel van wraak die de eveneens christelijke Fransen (inclusief de politieagenten) willen op de islamitische migranten (Turk of niet).
 
In het rapport kwamen overigens ook veel gevallen voor van politiegeweld en mishandeling van moslimmigranten door politieagenten. De rellen in Parijs, waarbij migrantenjongeren het opnamen tegen Franse politieagenten, zouden een reactie hierop zijn geweest.
 

Reacties   

 
#1 Osman 07-02-2012 16:29
Fransozen willen ook niet dat er zoveel donkere voetballers in het nationaal elftal van Frankrijk spelen. Is dit ethiek?
 
 
#2 zeliss 07-02-2012 22:54
Ik snap dit soort mensen niet, eerlijk gezegd wil ik ze niet eens snappen.
Waar is dit allemaal voor nodig?
Op deze manier kan je toch geen vrede in het land zorgen?
 
 
#3 Merve D. 09-02-2012 20:10
Dat de politie discrimineert vind ik niet kunnen, ze moeten juist de mensen goed behandelen als er niks ergs aan de hand is.
 
 
#4 zeliss 24-02-2012 00:01
ik snap niet wat frankrijk hiermee wil bereiken... zielig hoor..
 
 
#5 Gozde 29-05-2013 12:08
Ik vind dat iedereen gelijk behandeld moet worden.
 
 
#6 Uzeyir 29-05-2013 12:25
Terwijl de mensen de politie moeten vertrouwen discrimineert de politie. Als er sprake is van discriminatie door de politie dan klopt er echt iets niet in het land.
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen