Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

alt(SFC) Travel + Leisure, benoemde  Istanbul tot de nummer 1 stad in Europa in de ’World’s Best Awards 2013,’ als stad voor de missie om in 2020 de Olympische en Paralympische Zomerspelen te organiseren.

Geëindigd op de tweede plaats in de wereldwijde categorie, versloeg Istanbul Parijs, Venetië en Londen in de Europese categorie. Meer dan 31 miljoen mensen over de wereld hebben de stad bezocht in 2012, en het cijfer van toeristen in Istanbul is gestegen in de eerste helft van 2013. Een stijging van 4,93% in juni 2013 vanaf juni 2012, past in het Turkse 2023 Master Plan van 50 miljoen bezoekers per jaar in 2020 – exclusief de toeschouwers van de Spelen die de stad moeten bezoeken.

‘’Istanbul’s aantrekkingskracht is nog nooit groter geweest en ik ben erg blij dat mijn thuisstad is gekozen tot nummer 1 plek om te bezoeken in Europa, ‘’ zei Istanbul 2020 voorzitter Hasan Arat. ‘’Er is een reden dat Hollywood films en best-selling boeken regelmatig hier worden gemaakt – publiek over de hele wereld is gefascineerd over de magie van Istanbul. Maar het is nog beter in het echt, en ik kan garanderen dat Istanbul’s iconische stadsbeeld de atleten zal inspireren om hun eigen momenten te leveren van filmische genialiteit en zo geschiedenis op de Spelen kunnen creëren.

Istanbul’s 2020 sponsor Turkish Airlines heeft een passagiersstijging van 26% ondervonden in de eerste helft van 2013, de luchthavenmaatschappij plant de vloot bijna te verdubbelen van 228 vliegtuigen tot 415 in 2020.

Istanbul doet een poging, zoals Madrid en Tokyo om de Olympische en Paralympische Zomerspelen te organiseren. Het Internationaal Olympisch Comité zal de gaststad toewijzen op de 125ste IOC sessie in Buenos Aires op 7 september.

 

 

Login of registreer om een reactie te plaatsen