Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

alt

Uit onderzoek is gebleken dat steeds meer Turken doodgemarteld worden in Europese cellen en politiebureaus. Zo is de Turks-Nederlandse İhsan Gürz, slechts 22 jaar oud, onder zeer verdachte omstandigheden gestorven op een Nederlands politiebureau. Eerder werd de 23-jarige Turks-Deense Ekrem Sahin doodgeslagen door gevangenisbewakers in Denemarken. Weer een andere Turkse man, de Turks-Duitse Adem Özdamar, stierf in een Duitse cel in Dortmund.
 
Amnesty International heeft zich dan ook zeer bezorgd getoond over deze situatie. De vertegenwoordiger van Amnesty International in Turkije, de heer Murat Çekiç, is net als zijn Nederlandse collega Diederik de Bruijn zeer bezorgd. Beide takken van Amnesty International zien een verslechtering van de situatie, vooral in Nederland.
 
Ook İnsan Hakları Derneği (İHD), een in Turkije gevestigde tak van Human Rights Association, heeft aangekondigd een rapport samen te stellen over de situatie in Nederland. İHD-voorman Öztürk Türkdoğan meldde daartoe dat “rechtse partijen, zoals in Nederland onder leiding van Geert Wilders (PVV), kracht winnen in Europa”, waardoor dit soort racistische martelpraktijken door politieagenten en ordehandhavers gedoogd wordt.
 
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen