Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

Na Breivik in Noorwegen en de neonazimoordenaar in Duitsland, is er nu ook een racistisch motief gevonden voor de Zweedse seriemoordenaar die willekeurige immigranten op straat doodschoot. In totaal vonden drie mensen de dood en werden nog eens 12 pogingen tot moord geregistreerd.
 
De 40-jarige Peter M. is het laatste voorbeeld van sterk stijgende tendensen van anti-allochtoon sentimenten. Het verschijnsel lijkt inmiddels wijdverspreid te zijn in Europa. Het geval van de Zweedse Peter gaat gepaard met de racisitische politicus in Nederland, Geert Wilders, en de Noorse terrorist Breivik. De laatstgenoemde schoot uit onvrede met de multiculturele samenleving bijna 80 jongeren dood, waaronder het inmiddels tot symbool verworven Noors-Turkse meisje Gizem Doğan.
 
Eerder was er in Duitsland een racistische bende moordenaars actief die in totaal tien moorden pleegden. Vrijwel allemaal op willekeurige dönerverkopers van Turkse komaf. Met de recente golf van geweld, hebben de anti-Turkse en racistische sentimenten in Europa een nieuw hoogtepunt bereikt.
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen