Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

Volgens vrijwel alle Turkse ambassadeurs is de Turkse taal in gevaar omdat de jongere generaties van de Turkse diaspora zeer slecht Turks spreken en in sommige gevallen zelfs helemaal niet meer. Dit kwam ook ter sprake in een bijeenkomst van alle Turkse ambassadeurs in Turkije waar iedereen van de ambassadeurs zijn of haar kritiekpunt naar voren kon brengen.

Zo vond onder andere de Turkse ambassadeur in Parijs, Tahsin Burcuoğlu, tezamen met de Turkse ambassadeur in Stockholm Zergün Korutürk en de in Oslo zijnde Hayati Güven dat er meteen een diplomaat diende te komen om het probleem te lossen. Navraag van Hürriyet-journalist Zeynep Gürcanlı leerde dat ruim 50 functies bij Turkse ambassades omtrent Turks onderwijs nog niet gevuld zijn wegens een groot gebrek aan mankracht.

De recente maatregelen van Nederland passen in dit straatje, in recente jaren is onder andere Turks basisonderwijs afgeschaft en de Turkse zender TRT-INT opgeheven. Daarnaast is ook de Turkologie-opleiding op verschillende Nederlandse universiteiten verdwenen. Zodoende is het voor Turkse jongeren moeilijker geworden om Turks te horen en/of te leren.

Een verzoek van Turkije aan Frankrijk om speciale klassen in te richten voor Turkse jongeren waar er les gegeven kon worden in de Turkse taal en literatuur, is tot op heden onbeantwoord gebleven.

 

Reacties   

 
#1 Mustafa 12-08-2011 03:30
Hierover moet Turkije actief gaan lobby bij de Europese Unie of commissie.
 
 
#2 Osman 16-09-2011 20:43
Daar moet Egemen Bagis achter aan gaan rennen....
 
 
#3 Esen 30-09-2011 16:01
'Ik vind het wel heel jammer de Turkse taal achteruit gaat met de jongeren''
Grammatica gaat ook al slecht!
 
 
#4 Esen 30-09-2011 16:03
*Correctie*Dat de Turkse taal achteruit gaat met de jongeren''
 
 
#5 Funda 20-10-2011 11:33
Je word er niet goed van als Turks achteruit gaat. Dat kun je merken aan de jongeren hoe ze Turks praten. Turks is ook geen makkelijke taal voor een buitenlander. Ik heb 1 jaar in Turkije gestudeerd het was niet zo makkelijk. Terwijl mijn moedertaal Turks is.
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen