Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

Er wordt momenteel hevig gevochten in de Noord-Syrische stad Ayn al-Arab, beter bekend onder de naam ‘Kobani’. De strijd gaat tussen PKK-strijders enerzijds en IŞİD-strijders anderzijds. De PKK is een terroristische organisatie met vooral Koerden als leden, terwijl IŞİD een extreemislamitische organisatie is met vooral soennitische moslims als leden. De PKK wordt door Nederland, Turkije, de Verenigde Staten maar ook de Europese Unie erkend als een extreemgewelddadige terreurgroep. Ook IŞİD wordt als zodanig erkend.
 

N/A

 

In mijn recent artikel ‘De presidentsverkiezingen van Turkije (2014)’ heb ik enkele obstakels in het bestuurlijk systeem van de Turkse Kamer (Türkiye Büyük Millet Meclisi; TBMM) aangekaart. Het belangrijkste obstakel was dat vrijwel alle politici mazen in de wet proberen te misbruiken om er zelf beter van te worden. 
 

Het is nu officieel mijn laatste dag in Armenië en de hoofdstad Yerevan. En met de slogan ‘slapen doen we wel als we dood zijn (of in het vliegtuig)’, gaan we onze enige vrije nacht gebruiken om het nachtleven van Yerevan in te duiken. We beginnen in een Salsa-bar, wat akelig leeg is en na 01:00 helemaal leegstroomt. Onze gids meldt dat veel meisjes niet na die tijd buiten mogen komen van hun ouders. Eigenlijk net als in Turkije.
 

alt

’s Ochtends vroeg staan we op om terug te gaan naar Yerevan, de trip van Tatev naar Yerevan zal zes uur duren. Dit zijn zes lange uren over verlaten bergweggetjes zonder licht en/of een goede geasfalteerde weg. Daarnaast hebben de mensen hier nog nooit van vangrails gehoord dus een te ruime bocht zal je een ravijn van enkele meters diep in catapulteren. Toch was er een emotioneel afscheid in Tatev, vooral de wodka-verkoper wilde perse afscheid nemen. Hij mompelde nog iets over dat zijn maandinkomen verdubbeld was.