Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

alt

Na acht jaar is de Azerbeidzjaanse officier Ramil Safarov eindelijk vrijgelaten uit zijn Hongaarse cel. Alhoewel Azerbeidzjan had beloofd dat Ramil zijn levenslange celstraf in zijn thuisland moest uitzitten, kreeg hij bij aankomst in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku meteen bezoek van de Azerbeidzjaanse president İlham Aliyev.
 

alt

De bekende en beroemde Israëlische zanger Kobi Farhi van de band Orphan Land heeft officieel een aanvraag tot naturalisatie gedaan in Turkije. Kobi ging door met zijn lof door te stellen dat hij totaal geen incidenten had meegemaakt door de verslechterde relaties tussen Turkije en Israël maar dat hij altijd correct behandeld was door Turken.
 

altEerst was het Syrië dat Turkije beschuldigde van steun aan de rebellen. En nu is op zijn beurt Turkije het slachtoffer en wordt het zelf beschuldigd door de tegenpartij. Maar wat is het grote beeld eigenlijk van het hele proces? Is er iets gaande wat men overziet?

 

altDe afgelopen maand heb ik enkele keren via de sociale media facebook en twitter nieuws berichten meegekregen van bands en orkestra’s die muziek maken om boodschappen van vrede te verspreiden. Hieronder zijn enkele voorbeelden van zulke muziekgroepen.

 

alt

Al geruime tijd stoort mij de subjectieve berichtgeving over Syrië. Natuurlijk is Assad een bloeddorstige man die uit alle macht zijn positie als absolute heerser probeert te consolideren, maar is het echt nodig om de mensen die hem steunen te demoniseren en de rebellen zo op te hemelen? Is dat nu zo typisch Europees om meteen kant te kiezen en een mediaoorlog te beginnen waarbij we de ‘goede’ partij ophemelen en de ‘slechteriken’ demoniseren?