Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

altHet is een buitengewoon merkwaardig fenomeen om te aanschouwen: Bashar al-Assad blijft zijn eigen volk op ongekend grote schaal afmaken, het westen staat er met de handen in de zakken naar te kijken, en Kofi Annan probeert een waardeloos vredesplan aan de man te brengen dat niemand serieus neemt.

De enige die de Syrische bevolking enigszins helpt? Turkije natuurlijk. Wie anders?

 

Volgens de Britse amateurhistoricus Tom Holland, vooral bekend als auteur van historische romanboeken, is de "Koran honderd procent jatwerk". In zijn nieuwste boek 'Het vierde beest' stelt Holland dat geen van de verzen in de Koran is terug te voeren op de profeet Mohammed. De Koran zou vooral teksten hebben overgenomen van het jodendom en het christendom. 
 

alt

Turkije speelt een steeds belangrijkere rol in de regio. Langzaam maar zeker richt Ankara zich op het oosten. Dit resulteert in een wat problematische relatie met het westen en Israël, maar het zorgt er ook voor dat landen in het Midden-Oosten Turkije als mogelijke tussenpersoon gaan behandelen.

 

alt

Iran heeft een fantastische manier gevonden om het westen 'te straffen' voor zijn koppigheid: Ayatollah Khamenei en president Ahmadinejad hebben besloten om voortaan - of in ieder geval een tijdlang - geen olie meer te verkopen aan bepaalde westerse bedrijven. Een boycot dus.

 

Artikel naar aanleiding van de lezing van Itamar Marcus, oprichter en directeur van Palestinian Media Watch. Deze lezing vond plaats op 1 februari 2012 in Nijkerk.

Mahmoud Abbas, leider van de Palestijnse Autoriteit (PA), wil graag een eigen Palestijnse staat, vreedzaam naast Israël. Dat verkondigt hij overal waar hij komt: bij de VN, het Europese parlement en bij regeringsleiders van over de hele wereld. Dat de PA de staat Israël nog niet erkend heeft, zou slechts een kwestie van tijd zijn. Abbas en veel van zijn collega’s gebruiken tijdens hun bezoeken gematigde taal. Tenminste, in het Engels. Maar is de boodschap naar de eigen bevolking wel dezelfde? De bevindingen hierover zijn ronduit schokkend!