Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

alt

Na de uitlatingen van de Turkse premier Recep Tayyip Erdoğan in Egypte, is er een stroom aan kritiek op gang gekomen over zijn uitspraak dat Turkije "hoopt dat Egypte ook een laïcistisch bestuur krijgt." Vooral de Egyptische Moslimbroederschap vond dat "Erdoğan zich niet moest bemoeien met Egyptische aangelegenheden." Deze streng-islamitische partij stevent af op de eerste overwinning in het politieke landschap van Egypte.
 

N/A

 

Steeds meer organisaties en landen spreken hun steun uit voor de komst van een ‘echte’ Arabische staat in Israël, zonder dat er een akkoord ligt tussen Israël en de Palestijnen. Deze staat zou moeten verrijzen op de Westoever, nu grotendeels Israëlisch grondgebied. Die staat moet er gewoon komen toch? Israël frustreert toch de onderhandelingen?! Wie echter iets dieper graaft, ontdekt de enorme misleiding.
 

alt

Veel mensen in mijn omgeving weten het ondertussen wel, ik houd van voetbal. Momenteel kijk ik geen voetbal meer, mijn lol is compleet weggeëbd door de vele voetbalschandalen in Italië, Spanje, Turkije en Nederland. Toch speelt mijn hobby soms een rol bij mijn werk, bij het schrijven over politieke onderwerpen gaat zo een 'voetbal-vergelijking' soms goed op. 
 

alt

Nadat eerder al de relatie tussen Turkije en Syrië verslechterde, is nu ook de relatie tussen Turkije en Iran verslechterd. Dit werd duidelijk toen Turkije openbaar maakte dat het een NAVO-afweersysteem ging plaatsen "zodat Iran de buurlanden niet kon aanvallen." Van alle landen in het Midden-Oosten zou Iran het liefst Israël willen aanvallen, maar dat lijkt nu met dit Turks afweersysteem onmogelijk.