Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

Het Heilige boek van de moslims, de Koran, kwam ongeveer 1400 jaar geleden met de komst van de laatste profeet Mohammed in. De taal waarin de Koran is overgebracht, volgens de overlevering overgebracht door de engel Gabriel, is Arabisch.

Het punt is alleen dat de Koran het heeft over verschillende profeten, waarvan Adam de eerste is en Mohammed de laatste.

 

De Koerdische leider van Noord-Irak Barzani sprak zich al eerder uit voor aansluiting bij Turkije in plaats van de oprichting van een onafhankelijke Koerdische staat in Noord-Irak. Nu blijkt dat de andere voornaamste Koerdische leider Talabani zich eerder ook al had uitgesproken voor aansluiting bij Turkije.

 

De westerse kennis op het gebied van de geneeskunde, waarover Usama ibn Munqidh zich in het twaalfde-eeuwse Outremer zo vernietigend uitliet, werd totaal veranderd en vernieuwd door kennis dat vanuit de islamitische wereld Europa binnendruppelde. Rond het midden van de elfde eeuw begon een monnik in het Benedictijnenklooster van Monte Casino in het zuiden van Italië, Constantijn ‘de Afrikaan’ genoemd omdat hij uit Tunesië kwam, medische werken uit het Arabisch naar het Latijn te vertalen omdat, zoals hij zelf het zelf zei, ‘ik bij de Latijnse boeken geen enkele schrijver vond die zekere of betrouwbare informatie bood’ (Richard Fletcher, The Cross and the Crescent, Londen 2003, p. 123).

 

Hoewel de ‘freedom’ flotilla naar Gaza alweer enige maanden geleden plaatsvond, wil ik hier graag even op terugblikken. Wat we in de dagen na het schietincident van 31 mei op één van de boten in de media en politiek hebben gezien, tartte alle wetten van objectiviteit. Slechts één dag na het trieste voorval vond een groot deel van de wereld het nodig om het Israëlische optreden eenzijdig te veroordelen, waaronder 21 Europese landen. Turkije noemde het zelfs staatsterreur en ook de Arabische Liga sprak van een terroristisch optreden. Israël werd dus wereldwijd veroordeeld; dat is heel wat anders dan het incident betreuren, wat ik zelf ook doe. Ook een aantal linkse politici schoten uit hun slof. Zo noemde Boris van der Ham van D66 het optreden een ‘hysterische reactie op een humanitaire missie’. Maar waren al deze beschuldigen wel op goede gronden gebaseerd?

 

Wat zijn de vijf aandachtspunten die de koran de moslims wilt brengen?

Sommige Turken denken meer aan in een korte tijd rijk worden, trouwen en veel kinderen maken. Als je ze dwingt tot het lezen van een boek of in dit geval de koran dan zie je heel snel dat ze daar geen zin in hebben of dat ze dan hun tijd besteden aan het lezen van nutteloze boeken. Meestal wordt dit ook opgelegd of verkeerd overgebracht door hun ouders, omgeving of de imam van een moskee in hun buurt.