Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

In Libanon worden Turken voortaan direct het doelwit, ook als ze toevallig op straat lopen. Dat verklaren terroristische groepen in de Libanese hoofdstad Beiroet. Er werd ook aan toegevoegd dat alle Turken die op straten van Beiroet rondlopen in Libanon vanaf nu een doelwit zijn geworden en dat er actief jacht op Turken zal worden gemaakt.
 

alt

Twee piloten - Murat Akpinar en Murat Agca - van Turkish Airlines zijn vorige week gekidnapt in Beirut, de hoofdstad van Libanon. De twee deden niets verkeerd: ze waren slechts op weg naar hun hotel om te rusten na een vlucht.

Ze kwamen echter nooit aan. In plaats van lekker bij het zwembad van het hotel rond te hangen werden de piloten ontvoerd door sjiieten die boos zijn op Turkije omdat het de soennitische rebellen in Syrië steunt.

 

alt

Hoewel een zogenaamd 'gematigde' kandidaat, te weten Hassan Rouhani, eerder dit jaar de Iraanse presidentsverkiezingen won, verslechtert de relatie tussen Iran en Israël met de dag. De reden? Israël gelooft dat Iran dichter dan ooit bij een atoombom is. 

Zoals u in dat soort situaties zou verwachten ontkent Teheran dat met klem. De Islamitische Republiek zou alleen maar kernenergie opwekken om het voor vreedzame doeleinden te gebruiken, Israël hoeft zich nergens zorgen om te maken.

 

altDe legercoup in Egypte heeft de soennitische Arabische staten van de Perzische Golf, de Europese Unie en de Verenigde Staten blootgesteld aan wat George Orwell in zijn boek noemt ‘dubbelspraak’.  Het enige land dat een duidelijke standpunt in heeft genomen is Turkije, dat op zijn beurt nieuwe breuklijnen voorspelt in de politiek van het Midden-Oosten.

 

alt

Goed nieuws uit Egypte: het leger heeft daar inderdaad een coup gepleegd. Mohammed Morsi is afgezet als president en vervangen door de voorzitter van het Egyptisch Hooggerechtshof. Daarnaast is de Grondwet terzijde geschoven. 

Het leger heeft aangekondigd de macht zo snel mogelijk neer te leggen. In de tussentijd moet opperrechter Adli Mansour het land in goede banen leiden.