Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

alt

De spanningen nemen razendsnel toe in Egypte. Afgelopen vrijdag demonstreerden zowel aanhangers als tegenstanders van president Morsi. Aangezien het staatshoofd zelf steeds strijdlustiger woorden gebruikt om zijn critici te beschrijven, en het zelfs heeft over 'complotten' om een coup te plegen, vrezen veel mensen dat de onrust uiteindelijk uitdraakt op een nieuw bloedbad.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/File:Execution_of_a_Moroccan_Jewess_by_Alfred_Dehodencq_.jpg

Is Marokko, dat tot voor kort nog bekend stond als een 'gematigd Islamitisch land' aan het radicaliseren? Als je afgaat op een recente fatwa kun je niet anders dan concluderen dat dit het geval inderdaad is.

Volgens deze fatwa, uitgevaardigd door een Marokkaanse schriftgeleerde, staat afvalligheid gelijk aan 'landsverraad'.

 

Petteri Sulonen (bron: Flickr)

Volgens Arutz Sheva is Israël in gesprek met Turkije over ... hulp bij een mogelijke militaire aanval op nucleaire installaties in Iran.

De Israëlische website baseert zich op een column van R.C. Camphausen, die schrijft dat Israëls Nationaal Veiligheids Comité hoofd op bezoek is gegaan in Turkije om te spreken over de mogelijkheid om Israëlische gevechtsvliegtuigen onder te brengen op een luchtmachtbasis nabij Ankara.

 

alt

Er is de afgelopen maanden en weken veel gezegd en geschreven over de Turkse bemoeienissen met Syrië. Zo is het algemeen bekend dat Ankara de rebellen (militair en financieel) steunt. Premier Erdogan doet er dus alles aan om president Assad af te laten zetten. Maar wat hoopt hij daar precies mee te bereiken? In het recente verleden streef hij er immers naar om goede relaties op te bouwen met álle (moslim-) landen in de regio. Dictators de oorlog verklaren paste daar tot voor kort absoluut niet bij.

 

altVN-Vredesmacht die door de rebellen werden vastgehouden zijn afgelopen maandag  veilig in Israël aangekomen. De woordvoerster wilde niet hierop reageren, echter werd er in een Israëlische krant gerapporteerd dat 21 Filippijnse blauwhelmen door Israëlische troepen terug naar hun uitvalsbasis werden begeleid.