Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

De oppositie in Turkije heeft sterke kritiek geuit op de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan. Volgens de CHP, de grootste oppositiepartij in Turkije, begint Erdogan na tien jaar dictatorische trekjes te vertonen. De partij van Erdogan, de AKP, is al sinds 2002 aan de macht in Turkije en het ziet er niet naar uit dat dit binnenkort zal veranderen.
 

altNaar aanleiding van de aankondiging van een wapenstilstand zei de Israëlische minister van Defensie Ehud Barak in een persconferentie: ‘Al onze doelstellingen zijn bereikt. Het nemen van de Fajr raketten, raket lanceer platformen en Hamas kantoren’. Maar bijna onmiddellijk na deze uitspraak sprak hij zichzelf tegen: ‘Zelfs in dit late uur, blijven raketten vallen op Israëlisch grondgebied. Het zuiden van Israël zal in de komende dagen nog onder vuur blijven.’ Tot slot bedankte Barak de IDF en de bevelhebbers, evenals de Obama regering voor zijn hulp bij de financiering van de Iron Dome.

 

altIn de Libanese havenstad Tripoli brak er op dinsdag gevechten uit waarbij schutters loyaal aan de oppositie in het buurland Syrië een persoon hebben verwond, aldus de bewoners van Tripoli. De spanningen stegen sinds de rapportage van de dood van minstens 14 Libanese en Palestijnse schutters in een Syrische stad aan de grens van noord Libanon. De schutters leken zich te hebben aangesloten bij de rebellen die al 20 maanden bezig zijn met een opstand tegen president Bashar al-Assad.

 

De Syrische president Essad heeft een boekje opengedaan over Erdogan. Zo heeft hij gezegd dat Erdogan aan grootheidswaanzin leidt en zichzelf een soort “Osmaanse kalief” waant. Essad vermoedt dat Erdogan de Arabische Lente wil gebruiken om de islamisten overal aan de macht te brengen zodat zijn politieke toekomst gegarandeerd is.
 

Turkse ambulances hebben na de recente gevechten de Turks-Syrische grens overgestoken om Syrische gewonden op te halen en naar Turkse ziekenhuizen te brengen. Deze humanitaire hulp komt niet als een verrassing. Turkije staat alom bekend om de humanitaire hulp die het aanbeidt aan andere landen.