Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

altHet moet wel verergend zijn voor de Israëlische propagandisten als hooggeplaatste politieke functionarissen hun tong niet weten te houden en belachelijke uitspraken maken. Hoe willen ze in hemelsnaam dit goed praten?

 

altHet lijkt alsof de geschiedenis zich herhaalt. Alleen de gezichten zijn veranderd. In plaats van Ehud Olmert is er Binyamin Netanyahu. In plaats van Tzipi Livni die vanuit Caïro zijn vingers schuddend onschuldige mensen van Gaza bedreigde is er de fascistische minister Avigdor Lieverman die het liefst Palestijnen totaal van de kaart afveegt. Maar er zijn ook veranderingen. Zo is Mubarak er niet meer. Eveneens is zijn minister van Buitenlandse Zaken Ahmed Abu el-Gheit er ook niet meer. De Arabische lente kwam en wistte de corrupte, dicatoriale marionettenregimes.

 

altPresident Obama stuurt de minister van Buitenlandse Zaken Hillary Rodham Clinton naar het Midden-Oosten in de hoop dat ze als bemiddelaar een einde kan maken aan het bloedige conflict tussen Israël en de Gazastrook. Clinton zal dinsdag vanuit Cambodia vertrekken en eerst de Israëlische premier Benjamin Netanyahu ontmoeten in Jeruzalem. Vervolgens zal ze Palestijnse functionarissen in Ramallah ontmoeten voordat ze naar Caïro vertrekt om daar de Egyptische leiders te ontmoeten.

 

altGaza wordt sinds afgelopen woensdag aangevallen. Israël heeft een militaire offensief gelanseerd met als doel om Palestijnse strijders te doen onthouden van het lanceren van raketten naar Israëlische territorium.

 

altDe Syrische president Bashar al-Assad weigert oproepen om het land veilig te verlaten. ‘Ik woon in Syrië en zal ook sterven in Syrië’, zei hij.‘Ik ben geen marionet. Ik ben niet gemaakt door het Westen en zal ook niet naar het Westen of naar een ander land gaan’, zei Assad in het Engels in een interview met de Russische televisie.