Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

Al geruime tijd zijn er geruchten dat de terreurgroep PKK vanuit Noord-Irak, waar ze gesteund worden door het regime van de Koerdische dictator Barzani, actief is in Syrië. Nu blijken ze echter vaste voet aan wal te hebben en daarbij gebieden in te lijven. Er zijn zelfs Syrische overheidsgebouwen die veroverd zijn door PKK-terroristen en nu een Noord-Irakese PKK-vlag hebben.
 

alt

Het Koerdische lokale bestuur in Noord-Irak blijkt Turkije op 3 oktober 2012 te hebben gedreigd dat “Turkije moest stoppen met het invallen van Noord-Irak”. Het Koerdische bestuur van Noord-Irak, onder leiding van de Koerdische dictator Barzani, faciliteert de terreurbeweging van de PKK om hun bloedige aanvallen op Turkse doelen uit te voeren.

 

Steeds meer bronnen beweren dat PKK-terroristen uit Noord-Irak, met de steun van de Koerdische dictator Barzani, Syrië binnensijpelen en daar de vlag van Noord-Irak hijsen op officiële Syrische overheidsgebouwen. Alhoewel dit een groot verschil is met hetgeen de Nederlandse pro-PKK krant  De Telegraaf meldde door te stellen dat “de Koerdische vlag inmiddels op overheidsgebouwen in kleinere Koerdische plaatsen in de regio wappert .”
 

Als vergeldingsactie voor de vijf onschuldige Turken die door een mortieraanval vanuit Syrisch grondgebied omkwamen, heeft Turkije alleen op 4 oktober 2012 al “ongeveer 20 Syrische soldaten gedood en nog eens 70 Syrische soldaten verwond”. Dat blijkt uit een minuut-tot-minuut-beschrijving van de tegenaanval van Turkije.
 

Op woensdag 3 oktober 2012 is Turkije aangevallen door een granaat vanuit Syrisch grondgebied. Hierbij vielen 5 doden aan Turkse zijde, maar beweerde Syrië van niks te weten. Syrië bood zelfs excuses aan maar dit mocht niet baten. Alhoewel Turkije meteen bekend maakte dat het geen oorlog wilde, maakte het zich klaar voor een oorlog met Syrië en doodde als wraak 20 Syrische soldaten in een serie tegenaanvallen.