Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

alt

Na acht jaar is de Azerbeidzjaanse officier Ramil Safarov eindelijk vrijgelaten uit zijn Hongaarse cel. Alhoewel Azerbeidzjan had beloofd dat Ramil zijn levenslange celstraf in zijn thuisland moest uitzitten, kreeg hij bij aankomst in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku meteen bezoek van de Azerbeidzjaanse president İlham Aliyev.
 
Aliyev verleende Ramil amnesty en gaf hem een huis cadeau, alsmede acht jaar achterstallig loon. Tevens werd hij gepromoveerd tot majoor, waar hij daarvoor luitenant was.
 
Armenië reageerde door hackers opdracht te geven Azerbeidzjaanse overheidswebsites te kapen en met oorlog te dreigen tegen Azerbeidzjan. Azerbeidzjaanse hackers kaapten hierop de Armeense presidentiële website.
 
Het incident van Ramil begon in 2004 in Hongarije toen Armeense en Azerbeidzjaanse officieren een Engelse taalcursus bij de NAVO volgden. Een Armeense officier zou verantwoordelijk zijn voor de afslachting van de familie van Ramil tijdens de Nagorno-Karabağ Oorlog van 1991. In die oorlog viel Armenië zonder aanleiding Azerbeidzjan aan en bezette ruim 24% van Azerbeidzjan. Daarna begon Armenië een etnische zuivering in de bezette provincies waarbij vooral de Azerbeidzjanen in de provincie Nagorno-Karabağ het moesten ontgelden. 
 
Het bloedbad in de stad Hocalı in de provincie Nagorno-Karabağ wordt door internationale organisaties erkend als een genocide door Armeense soldaten op Azerbeidzjaanse burgers. Ruim 30.000 mensen lieten het leven in deze oorlog en nog eens 800.000 Azerbeidzjaanse burgers werden verdreven. Deze leven nog steeds in vluchtelingenkampen.
 
Ramil zou zijn familie kwijtgeraakt zijn in deze oorlog en de Armeense officier Gurgen Margaryan zou hiervoor verantwoordelijk zijn. Toen Gurgen ook nog eens de Azerbeidzjaanse vlag beledigde en erop urineerde doodde Ramil hem uit woede. 
 
De NAVO drong er vervolgens bij Hongarije op aan om Ramil te straffen wat resulteerde in zijn celstraf van acht jaar.
 

Reacties   

 
#1 Tweety 14-10-2012 19:56
Wat is dit allemaal voor verdriet zeg. De Armeniers doen alles wat ze willen en als een Azerbeidzjaan dan zijn gelijk wil halen krijgt hij cel.

Ik ben helemaal pissig door deze tekst: waarom was er geen aandacht in NL-media voor deze onschuldige man?

Diegene die hem heeft veroordeeld moet zich schamen! Net als diegene die beweren dat deze beste man schuldig is! Hij is zijn familie kwijt zeg...

Ik kan hier uit deze tekst wel 10 dingen halen wat zware argumenten zijn om deze man geheel onschuldig te verklaren. Deze man is zijn familie en nog eens 30.000 extra landgenoten kwijt aan de Armeniers. Vervolgens komt zo een Armenier hem ermee pesten (com eon, hoe oud ben je! Erg kinderachtig van die Armenier), en zelfs urineren op de Azerbeidjaanse vlag!

Hoezo, somige mensen verdienen het! Ik praat het niet goed maar ik begrijp hem (=Azerbeidzjaan) zeer goed.
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen