Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

alt

Er wordt al lange tijd gespeculeerd dat Syrische rebellen worden bewapend en opgeleid door Turkije. De rebellen zien niet langer meer de noodzaak dit te verbergen. Onlangs verklaarde een Syrische vrouwelijke rebel, Thwaiba Kanafani die tot enkele maande terug nog in Canada woonde en kort geleden deelnam aan het Vrij Syrische Leger (VUL), openlijk door Turkije te zijn opgeleid.

Kanafani had haar studie afgerond als ingenieur en werkte in het petroleum sector. In het VUL kreeg zij een belangrijke opdracht; namelijk het opsporen van hooggeplaatste officiële gezaghebbers en hulp bieden bij het oppakken van deze mensen door het VUL.

Kanafani verklaarde verder dat er meerdere personen in Turkije en dat deze een speciaal opleidingsprogramma krijgen. “Wij worden daadwerkelijk gesteund door de Turken. Veel mensen worden door deze centra opgeleid. De opleiding is echt professioneel. Per dag mogen we maar vier uurtjes slapen. We moeten bergen beklimmen en worden in wapens getraind. Het is echt heel pittig.”, aldus Kanafani.

Ten slotte voegt ze er aan toe dat de Syrische guerrilla’s militaire en communicatie ondersteuning krijgen en dat deze entiteiten, die “geheime zenuwcentra” worden genoemd, ook door Katar en Saoedi-Arabië worden ondersteund.

De beweringen dat het Syrische volk wordt onderdrukt en zelf achter de opstanden zit tegen de Assad-regering kunnen dus moeilijk worden hardgemaakt. De vraag is dan ook waarom landen als Turkije en sommige Arabische landen deze opstanden steunen en welke landen op hun beurt achter hen staan.

 

Reacties   

 
#1 Önder Kandemir 17-08-2012 08:33
Als scepticus vind ik dit een beetje summier om te kunnen zeggen dat ik volledig overtuigd ben.

Het kan wellicht kloppen dat Turkije ze opleid, maar het kan net zo goed ook een zwartmakingscampagne zijn.
 
 
#2 Erdal 17-08-2012 18:11
Ik twijfel ook.

Als Turkije zeop die manier traint dan hadden ze nie gewild dat men daar zo openlijk ove kon praten.

Je kunt het ook omdraaien. Jarenlang is de PKK op degelijke manieren getraind door Jan en al.
 
 
#3 Arslan 23-08-2012 21:45
Aangezien Turkije het zooitje ongeregeld uit Syrië onderdak geeft, de gewonden verzorgt en Assad door Turkije zelfs feller bekritiseert wordt dan de VS en Europa, vind ik het niet bepaald een verassing.
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen