Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

alt

Sinds 10 juni 2017 is baby Y.S. (17 maanden) vermist. Haar moeder Özde Özdemir (geboren 4 mei 1987 te Rotterdam) heeft erkend dat ze haar meegenomen heeft naar het buitenland, vermoedelijk Turkije waar moeder famillie heeft wonen in Ankara, İzmir en Çorum. Ze zou ook op badplaatsen kunnen zijn.
 

Met veel commotie zijn de twee Turks-Nederlandse Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk uit de PvdA-fractie van de Tweede Kamer gestapt (of eruit gezet; dit is nog onduidelijk). Dit omdat ze vonden dat hun eigen minister Lodewijk Asscher een“uitsluitingspolitiek” ten opzichte van Nederlandse Turken (Nederturken) voerde. Asscher had namelijk besloten Turkse organisaties in Nederland onder de loep te nemen na de onrust die het onderzoek van Motivaction veroorzaakt had. De resultaten van dit onderzoek waren namelijk zorgwekkend. Zo zouden Turkse jongeren in Nederland massaal IS steunen, een islamitische terreurbeweging die vooral actief is in Irak en Syrië
 

Bij de Turkse presidentsverkiezingen in Nederland, wat de eerste keer was dat Turkse burgers in het buitenland mochten stemmen, mocht ik als waarnemer optreden. Van 31 juli 2014 tot en met 3 augustus 2014 mochten precies 238.968 stemgerechtigde Turken die woonachtig zijn in Nederland, hun stemrecht gebruiken om een nieuwe president te kiezen.
 

Onlangs is de fototentoonstelling ‘Nederlandse pioniers in Turkije’ van start gegaan in het Honorair Consulaat-Generaal van Turkije. Meteen al springen twee namen in het oog. Veel van de ‘pioniers’ zijn relatief onbekende namen die de sprong in het diepe waagden en die ik, eerlijk gezegd, ook niet ken. Raar genoeg zijn de twee namen die ik wel ken, er twee die erg dubieus en omstreden zijn. Waarom juist deze namen dan opgenomen zijn in de tentoonstelling is mij een groot raadsel.
 

alt

Morgen is het Dodenherdenking en al dagen is er in Nederland de discussie  wie men moet herdenken. Boven alles is het afdwingen of mensen vertellen wie ze ‘moeten’ herdenken sowieso al discutabel te noemen maar nu hebben de meeste mensen ook nog een lijst met mensen die ze beslist niet willen herdenken maar vergeten daarbij dat ze zo juist veralgemeniseren en het meeste leed veroorzaken.