Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

alt

De coalitie van VVD en PvdA staat op het punt van breken. Dat kan niet anders nu er voor de zoveelste keer heibel is uitgebroken bij de VVD-achterban.

Vanaf het begin dat PvdA en VVD een coalitie met elkaar aangingen vorig jaar verzette de VVD-achterban zich daartegen. Deze kiezers zagen namelijk onheil aankomen: regeren met sociaaldemocraten? Dat kón niet goed gaan. Liberalen en sociaaldemocraten hebben immers bar weinig met elkaar gemeen. Op sociaal liberaal gebied kunnen ze elkaar geregeld vinden, maar dat is het verder wel.

 

Groenlinks-voorzitter Bas Nugteren doet anti-Turkse uitspraken op geluidsopnamen die eind 2011 zijn opgenomen maar nu pas in het nieuws zijn gekomen. Op de opnamen is te horen hoe Bas Nugteren anti-Turkse uitspraken doet. Ingewijden verklaarden daarop dat Bas Nugteren al langer dit soort uitspraken deed. 
 

Volgens ingewijden stijgt discriminatie en racisme binnen de Universiteit Utrecht. De verklaringen komen op het schandaal rondom Bas Nugteren. Recent zijn geluidsopnamen uitgelekt waarop te horen is hoe Bas Nugteren eind 2011 anti-Turkse uitspraken doet. Zo wil hij onder andere een lijst met daarop de namen van mensen die een lezing over Turkije bijwonen.
 

Met Bas Nugteren is er weer een Groenlinks-politicus opgedoken die Turken discrimineert. De huidige in opspraak geraakte Bas Nugteren is bijzonder pijnlijk voor Groenlinks omdat hij namens Groenlinks de fractievoorzitter is voor de Provinciale Staten van Utrecht.
 

alt

Na de stroom aan berichten over Groenlinks-politicus Bas Nugteren, is er nu de vraag om een reactie van Groenlinks. Bas Nugteren kwam in het nieuws toen er geluidsopnames opdoken waarop hij weigerde lezingen te organiseren die met Turkije te maken hadden. Ook weerde hij Turken van de Universiteit Utrecht.