Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

De Universiteit Utrecht wil geen Turken binnen zijn gelederen. Dat beweren verschillende bronnen die dicht tot de universiteit staan. Zo zou de universiteit bewust de Koerdische nationalist en anti-Turkse racist Uğur Ümit Üngör hebben aangenomen als onderzoeker. Ook zou Groenlinks-politicus Bas Nugteren om die reden aangesteld zijn als bestuurssecretaris bij het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht.
 

Nu er steeds meer details naar boven komen over de Utrechtse fractievoorzitter van Groenlinks, klinken er steeds meer stemmen die eisen om het vertrek van de Groenlinks-fractievoorzitter Bas Nugteren. Uit audio-materiaal bleek hoe hij zich denigrerend uitliet over Turkse Nederlanders. Daarna volgde in rap tempo de klachten tegen Bas Nugteren. 

 

Eind 2011 heeft een medewerker van de Universiteit Utrecht in twee gesprekken direct en indirect gevraagd naar de afkomst van mensen die een conferentie zouden bezoeken op de Universiteit Utrecht. Dat blijkt uit audio-opnames waarop de medewerker in kwestie aangeeft niet genoegen te nemen met het feit dat alle mensen de Nederlandse nationaliteit hebben.
 

alt

De fractievoorzitter van Groenlinks in de Provinciale Staten van Utrecht, Bas Nugteren, heeft Turkse Nederlanders structureel geweerd en geweigerd uit de Universiteit Utrecht. Dat blijkt uit klachten van verscheidene Turks-Nederlandse mensen naar aanleiding van de recent opgedoken audio-opnames waarop Bas Nugteren zich denigrerend uitlaat over Turken. 
 

Nadat eerder al duidelijk werd dat Groenlinks steeds meer het karakter kreeg van een fel anti-Turkse politieke partij, is dat nu bevestigd met de uitspraken van fractievoorzitter Bas Nugteren die in het diepste geheim zijn opgenomen. Op de opname is te horen hoe Bas Nugteren Nederlandse burgers met een Turkse komaf weert van de universiteit.