Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

De supermarktketen Albert Heijn is langzaam begonnen met de omschakeling van Euroshopper-producten naar Albert Heijn Basic-producten. Daarbij zijn de tegenstrijdige verklaringen van Albert Heijn opgevallen. In beginsel meldde Albert Heijn dat de slechte kwaliteit van Euroshopper-producten de voornaamste reden was voor het laten vallen van Euroshopper. De nieuwe AH Basic-producten zouden kwalitatief beter zijn.
 

Jonge toeristen die naar Amsterdam komen om helemaal uit hun dak te gaan, vormen steeds vaker een probleem na excessief gebruik van drugs en/of alcohol. Zo sprong zondagavond een 22-jarige toerist uit Zwitserland uit zijn hostelraam. Hij had drugs gebruikt en raakte zwaargewond bij zijn val. Het incident staat niet op zichzelf, vorige maand sprong ook al een toerist uit zijn hotelraam. Hij had truffels gebruikt. 
 

De producten die Albert Heijn invoert om Euro Shopper-producten te vervangen zijn toch veel duurder dan het supermarktconcern in beginsel had aangegeven. Van de 38 producten die inmiddels de plaats van hun Euro Shopper-voorganger hebben ingenomen, zijn er maar liefst 8 duurder en slechts twee goedkoper.
 

Nadat academicus Serhun Al van de Universiteit van Utah in Amerika al grote kritiek had op de Nederlands-Koerdische Uğur Ümit Üngör, heeft nu ook de Israelische wetenschapper Tal Buenos grove fouten gevonden in het academisch werk van Üngör. Uğur Ümit Üngör (ook wel geschreven als ‘Ugur Umit Ungor’) is verbonden aan Utrecht Universiteit maar is een omstreden en controversiële onderzoeker met sterke anti-Turkse motieven. 
 

Nederlandse veiligheidsdiensten luisteren ruim honderd keer vaker hun eigen burgers af dan hun Amerikaanse vakgenoten. Dat zegt voormalig NSA-chef Stewart Baker tegenover het Amerikaanse Federale Justitiecomité. Deze cijfers zijn echter te laag, in werkelijkheid luistert Nederland zelfs nog vaker zijn eigen inwoners af. Hiermee staat het bovenaan de lijst qua aantal afluisterpraktijken onder de eigen burgers.