Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

alt

Er gaat inmiddels geen dag voorbij zonder de Nederlands-Marokkaanse kickbokser Badr Hari tegen te komen op het nieuws. Er lopen op het moment zes aangiftes tegen hem wegens mishandeling en allemaal van hoge piefjes zoals een miljonair, clubeigenaar, discofeest-organisator et cetera.
 
Nu duiken er verhalen op dat Badr Hari ook ooit Wesley Sneijder met zijn linkerhand zou hebben opgetild na een ruzie in een discotheek omdat beide ooit een relatie hadden met dezelfde dame (Ramona Sneijder). Maar Badr zou ook als knokploeg hebben gediend voor verschillende maffiabazen door geld op te halen bij mensen die geld schuldig waren aan de desbetreffende gangsters. Hierdoor staat Badr bij de politie bekend als een Amsterdamse beroeps Crimineel (ABC'er).
 
Bij het in gebreke blijven, was Badr vrij om geweld te gebruiken. Samen met zijn broertje Yassin Hari en neefjes haalde hij dan ook met succes geld op bij verschillende mensen. Het gebruik van geweld was bij Badr dus al zijn manier van brood op de plank krijgen, al sinds zijn tienerjaren. Hierdoor werd Badr Hari zelfs geroemd als de nieuwe protegé van de Hells Angels omdat voorzitter Harrie Stoeltie gecharmeerd van hem was. Dit kwam waarschijnlijk omdat Badr Hari met zijn geldophaal-activiteiten erg succesvol was. De relatie bekoelde echter toen Badr de vriendin van Harrie afpakte.
 
Dat hij op jonge leeftijd al het vechten onder de knie kreeg, hiervoor veel geld kreeg, een bende van Marokkaanse jongeren vormde met zijn broertje en neefjes en dit allemaal naar zijn bol liet stijgen; blijkt ook als hij met zijn bende een portier aanvalt. Na intimidatie en 5000 euro zwijggeld, komt de zaak in de doofpot terecht maar niet nadat de portier dusdanig mishandeld blijkt te zijn dat hij een metalen plaat in zijn hoofd moet krijgen.
 
Sindsdien kwam alles in een stroomversnelling. De 1.97 meter lange en 105 kilogram zware Badr Hari werd door zijn harde vechterstraining opgeleid tot een vechtmachine en won tussendoor de wereldkampioenschap K1-vechten. Het weerhield hem niet van het gebruik van geweld op straat als loopjongen voor anderen. Zo stak hij een appartement van een zwangere vrouw in brand voor een vriend, bedreigde zijn eigen (toenmalige) vriendin Chantal Oornink (die weer de ex-vriendin van maffiabaas Willem Holleeder was) en sloeg de broer van een ex-vriendin finaal in elkaar. 
 
Daarnaast wordt Badr nu dus verdacht van zes misdrijven. De belangrijkste zijn de poging tot doodslag op de 39-jarige miljonair Koen Everink tijdens het dancefeest Sensation White in 2012, het mishandelen van Club Air Disco-eigenaar Jeroen van den Berg vorig jaar en organisator van feesten Oliver. Vooral het laatste slachtoffer zou daarna bedreigd zijn om geen aangifte te doen bij de politie.
 
Hiernaast zijn er nog mishandelingen van de (half)broer van een ex-vriendin van Badr en de mishandeling van een ex van de (stief)zus van Badr. De laatste drie mishandelingen vonden allen plaats in de discotheek De Kleine Cooldown in Amsterdam. In die discotheek, maar ook in club Jimmy Woo aan de Korte Leidsedwarsstraat staan Badr en zijn broertje Yassin bekend als “een lastpak”. Vooral Yassin zou vaak gevechten uitlokken waarna zijn broer het voor hem opneemt. 
 
Zo kreeg Yassin in Jimmy Woo ruzie met “groepje negers”, waarna Badr zonder iets te zeggen meteen de Surinaamse kemphaan die zijn broertje aansprak in elkaar sloeg. Deze zware mishandeling in de Amsterdamse uitgaansgelegenheid Jimmy Woo stamt uit mei 2012. Verder zou hij ook nog een persoon hebben mishandeld in Club Air op dezelfde datum dat Van den Berg klappen kreeg. Daarnaast wordt Hari verdacht van een zware mishandeling van een vrouw in 2011.
 
Het is nog onduidelijk welk van deze zaken onder de zes aangiftes vallen maar duidelijk is dat het allemaal om geweldsdelicten gaan. Dat is ook niet verwonderlijk gezien het verleden van Badr. Hij was een loopjongen voor de Amsterdamse maffia en traint nu dagelijks bij Mike’s Gym in Amsterdam voor zijn professionele carrière als kickboxer. Overigens, net als zijn broertje Yassin die dus ook goed thuis is in het gebruik van geweld. Beide weten dus hoe men moet slaan om iemand blijvende letsel toe te brengen. Iets wat ze graag toepassen in het dagelijkse leven na het geleerd te hebben bij Mike’s Gym.
 
Mike’s Gym is weer de sportschool van de Turks-Nederlandse Özden Tekcandan, bijgenaamd “Papa Mike”, wegens zijn status als maffiabaas. In het Turks is “Baba”, oftewel “Papa” in het Nederlands, een synoniem voor maffiabaas zoals Godfather dat ook is in het Engels. Tekcandan is een bekende ‘enforcer’ die ondernemers afperst en waar zelfs maffiabaas Willem Holleeder bang voor blijkt te zijn. Ook in andere gesprekken komt die angst goed naar voren: “De Apeldoornse vastgoedman schrikt zich een hoedje als hij merkt wie de schuld komt innen. […] Hans vertelt dat Wijsmuller nog 15.000 euro van hem krijgt maar dat Hans het niet heeft en nu heeft Wijsmuller een Turk op hem afgestuurd. De grootste onderwereld die er maar denkbaar is. Die vent stond bij Hans aan de deur en begon te dreigen. Mike heet die vent, een levensgevaarlijke Turk uit Apeldoorn. Die 15.000 wordt gelijk 30.000, het is gelijk verdubbeld.”
 
Met zo een persoonlijke trainer is het natuurlijk duidelijk hoe Badr aan zijn opdrachten komt voor de criminele onderwereld. Het is dan ook onbegrijpelijk hoe onwetende journalisten, zoals de naïeve Leon de Winter, opkomen voor Badr en hem “een parel voor de samenleving” noemen. De Winter is of dermate makkelijk voor de gek te houden dat hij daadwerkelijk denkt dat Badr charmant, intelligent en geestig is; of hij is zwaar bedreigd om dit te zeggen. Vooral de zin dat “Badr geen cel verdient”, terwijl Badr duidelijk een ABC’er is met een lang strafblad, doet het laatste vermoeden.
 
En geen celstraf voor Badr? Hoe kan je dat uitleggen aan zijn slachtoffers Koen Everink, die blijvend invalide is en Jeroen van den Berg, die nu twee voortanden mist? Hoe valt dat te rijmen? En dan hebben we het nog niet eens over de tientallen andere mensen die mishandeld zijn door Badr voor werk- of privéredenen (lees: respectievelijk mensen met geldschulden en mensen waar Badr gewoon zomaar een klap aan wilde verkopen), maar niet naar voren durven te komen omdat het broertje van Badr, zijn vele neefjes, vrienden en natuurlijk zijn trainer, nog gewoon op vrije voeten zijn en in dienst van de onderwereld blijven werken.
 
Dat Badr geen brave jongen is en niet voor niets de bijnaam ‘The Bad Boy’ heeft, kan ook zijn ex-vriendin Chantal beamen die een dochter van hem heeft. Tijdens de bevalling bleek Badr vreemd te gaan met de getrouwde Estelle Gullit, de vrouw van voetbalster Ruud Gullit. Blijkbaar heeft Badr twee hobby’s: vrouwen afpakken van anderen en mensen zonder aanleiding in elkaar slaan. Zo iemand verdient een enkel ticket naar Marokko, ben ik het toch eens met Wilders.
 

Reacties   

 
#1 Ferdinand 30-08-2012 20:38
Dat schept nog eens een ander kant van het verhaal.

Dit hoor je allemaal niet terug op de media, nee...
 
 
#2 bobmarley 31-08-2012 10:08
Zo ziet hij er ook uit, toch?
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen