Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

alt

De Turks-Nederlandse İhsan Gürz blijkt te zijn doodgemarteld op een Nederlands politiebureau, zo blijkt uit onderzoek. De 22-jarige Ihsan Gürz kwam vorig jaar juli om het leven toen hij hardhandig door politieagenten werd gearresteerd werd gearresteerd wegens het gebruik van een wc in een bistrorestaurant. Volgens omstanders weigerde de eigenaar van de bistro Gürz simpelweg omdat hij Turks was. Hierop ging Gürz de discussie aan waarna de eigenaar de politie belde. Vrijwel meteen verklaarden de politieagenten dat Gürz onder de invloed van drugs en/of alcohol was.
 
Gezien de dubbele nationaliteit van Gürz en de slechte naam van de politie in Nederland, die sterk anti-Turks en anti-buitenlander is, eiste Turkije het lichaam van Gürz op om zijn eigen onderzoek te kunnen verrichten. In een nieuwe autopsie op het lichaam, bleek er geen drugs in het lichaam van Gürz te zijn. Ook bleek het lichaam van Gürz bedekt met kneuzingen, blauwe plekken en andere verwondingen die erop duidden dat hij doodgemarteld was door de Nederlandse politie.
 
Hiermee bleek ook dat de Hoofdofficier van Justitie in Haarlem had gelogen toen hij stelde dat “er een forse hoeveelheid cocaïne” was aangetroffen in het lichaam van Gürz. De officier had dit waarschijnlijk gedaan om de betrokken politieagenten te beschermen. Hiermee wordt ook duidelijk hoe erg de Nederlandse staat zijn best doet om gruwelpraktijken tegen allochtonen in de doofpot te stoppen. 
 
Dit bleek ook toen Turkije het lichaam van Gürz kreeg maar veel organen, zoals zijn hart, ontbraken. Nederland had veel organen namelijk weggehaald om te verhullen dat Gürz was doodgemarteld door Nederlandse politieagenten, simpelweg omdat hij Turks was. Het hart is tot op heden niet boven water gekomen, waardoor Turkije geen duidelijke doodsoorzaak heeft kunnen vaststellen. 
 
De bescherming van de Nederlandse staat aan de racistische politieagenten toont hoe diep het probleem ligt. Het is dan ook ironisch dat Nederland vaak Turkije beticht van martelpraktijken op politiebureaus maar daar tot op heden geen concreet bewijs voor heeft kunnen vinden. Nu is met de dood van Gürz, concreet bewijs dat Nederland zich bedient van martelpraktijken omwille van racistische anti-Turkse handelingen.
 

Reacties   

 
#1 Conan 01-11-2012 17:19
Die familie van hem, kennen ze niet de Nationale Ombudsman (www.nationaleombudsman.nl/) om zaak uit te laten zoeken?

Of desnoods naar Amnesty International (www.amnesty.nl/), Human Rights Watch (www.hrw.org/home) of procederen tot aan Europese Hof voor de Rechten van de Mens.

Ze hebben dus een hele arsenaal aan middelen om gerechtigheid voor hun omgebrachte zoon/broer/familielid te krijgen.

Niet stil blijven zitten en je machteloos moeten voelen, maar strijden voor je recht.

Succes!
 
 
#2 Osman 01-11-2012 17:35
Schrikkend!

Als er snel niks aan gedaan word dan zullen deze zaken in de toekomst toenemen.

Als ze mijn zoon vermoorden dan schiet ik ze een voor een neer, het komt dan op z'n minst op de media waarom dat is gebeurd.

De Turkse staat moet zijn burgers beter beschermen, moet je horen wat de Haarlemse hoofdofficier doet om zijn poltie-agenten te beschermen tegen een straf terwijl het criminelen horen te zijn!
 
 
#3 arturius 01-11-2012 22:21
Wordt tijd dat de familie aangeklaagd wordt voor smaad!
İhsan Gürz was verantwoordelijk voor zijn eigen dood door zijn drugsgebruik en agressieve gedrag.
Als zijn ouders toen net zo veel energie hadden gestoken om hun zoon op het rechte pad te krijgen zoals ze nu doen om de politie zwart te maken dan had hun zoon nog geleefd.
 
 
#4 Mustafa 02-11-2012 00:18
@arturius

Er is geen drugs gevonden in zijn lichaam, dus de verantwoordelijkheid voor zijn dood kan nooit de drugs zijn. Ook al zou hij drugsgebruiken, moeten we hem dan doodslaan?

Hier is de politie schuldig. Althans, als je niet in Iran of in Noord-Korea bent opgegroeid.
 
 
#5 bobmarley 02-11-2012 10:52
Getuige arturius hebben ze bij de Nederlandse politie echt veel te veel tijd. Kunnen jullie niet beter boeven vangen ipv internet rond te struinen op zoek naar berichten die (waar zijn maar desondanks) als 'slechte reclame voor de politie' worden gezien?
 
 
#6 FB4life 02-11-2012 10:58
Mustafa zei:
@arturius

Er is geen drugs gevonden in zijn lichaam, dus de verantwoordelijkheid voor zijn dood kan nooit de drugs zijn. Ook al zou hij drugsgebruiken, moeten we hem dan doodslaan?

Hier is de politie schuldig. Althans, als je niet in Iran of in Noord-Korea bent opgegroeid.
go mustafa! ik sta helemaal achter wat mustafa zegt!
 
 
#7 Gepke de Leef 02-11-2012 10:59
Bij politie/OM Kennemerland blijven alle door hun gepleegde moorden en verkrachtingen onder de deksel van de beerput.
 
 
#8 bunnyrabbit 02-11-2012 11:01
@arturius

Politie zwart maken? Ik denk dat de politie dat zelf doet, stel dat Gürz wel drugs had gebruikt en het dus "verdiende" volgens jou he...?

Wat dan van Quinsy Gario, een 27-jarige dichter die door politie in elkaar gebeukt werd? = http://www.allesinperspectief.nl/Nederland/steeds-meer-kritiek-en-druk-op-nederland.html

Of het feit dat de Nederlandse politie etniciteit bijhoudt? = http://www.allesinperspectief.nl/Nederland/nederland-eist-etnische-achtergrond-te-weten.html

Is dat ook allemaal de schuld van Gürz?
 
 
#9 Gepke de Leef 02-11-2012 11:06
Politie Kennemerland: Zandvoort affaire, Edward Brongersma,Nederlandse Antillen,Suriname,Nazi opleidingen Overveen,IRT affaire 1&2,B.R. Visser hfd opleidingen gevangenen bewaarders Irak ja van die foto;s etc! OvJ & prive detective Klaas Langedoen etc!
 
 
#10 Ferdinand 02-11-2012 11:09
^
Wablief?
 
 
#11 Gepke de Leef 02-11-2012 11:20
Ferdinand zei:
^
Wablief?

Beerput politie Kennemerland! SOVA.
 
 
#12 Gepke de Leef 02-11-2012 11:24
Gepke de Leef zei:
Ferdinand zei:
^
Wablief?

Beerput politie Kennemerland! SOVA.

En verleden week waren er nog wethouders van de Haarlemmermeer in Turkije om de zaak te sussen en Rutte komt gaat volgende week naar Turkije om de zaak van Joris Demmink te sussen. SBS verslaggever in Turkije spreekt de berichten over Ishan Gurz tegen!
 
 
#13 Uzeyir 31-05-2013 09:41
Ook al zou hij drugs hebben ingenomen. Niemand verdiend zo'n dood.
 
 
#14 Gozde 31-05-2013 09:49
Ik vind echt dat de Hoofdofficier van Justitie in Haarlem en de politie een zware straf verdienen want niemand verdiend zo'n dood
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen