Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

alt

Volgens journalist Martien Pennings “zwatelt Zihni Özdil uit zijn nek”. Het twistpunt was hier of de islam kritiek kon verduren en het commentaar van Thierry Baudet in zijn column van NRC Handelsblad over dat men “moet durven te generaliseren als het aankomst op de islam”. Volgens Pennings kwam de kritiek van Özdil op het artikel van Baudet vanwege de achtergrond van Özdil.
 
Het komt vaker voor dat Özdil kritiek krijgt omtrent zijn opvattingen vanwege zijn politieke achtergrond. Zo beschreef een redacteur hem ooit als “iemand die sterkere banden heeft met anti-Turkse instellingen dan met de Turkse gemeenschap”. Özdil wordt verweten te populistisch te zijn: 
 
"Zo beweert Özdil alles te weten omtrent Turkse verenigingen, namelijk dat ze “zonder uitzondering zijn verbonden aan een politieke stroming”. Dit is gewoon flauwekul; TANNET is onafhankelijk: en nu? Nu is zijn stelling al omver gelopen, laat staan dat de rest nog serieus te nemen is. Zijn hele tekst is dan ook doorspekt met mediageile populistische teksten die alleen gehoor vinden bij de gemiddelde PVV-aanhanger, iets waar Zihni Özdil ook op doelde."
 
Weer iemand anders beschrijft Özdil zelfs als “een leugenaar en […] een hypocriet die gegijzeld wordt door de hem ingelepelde religieuze fantasmen die niets anders vertegenwoordigen dan een perverse politieke ideologie”. Iedereen lijkt kritiek te hebben op Özdil, die als Ph.D.-student maatschappijgeschiedenis verbonden is aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.
 
De redenen hiervoor lijken te maken te hebben met enerzijds zijn frequente en vaak onnodige mediaverschijningen, zelfs over onderwerpen waar hij niet veel affiniteit mee heeft, en zijn opruiende oneliners. Beide aspecten verstoren de associaties die men heeft bij een wetenschapper-in-opleiding: namelijk narcistisch en populistisch.
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen