Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

De uitspraken van Mark Rutte zijn inmiddels de wereld overgegaan. De nieuwe Nederlandse premier is namelijk een racist van de hoogste orde, althans dat beweert Emile Roemer van de SP.

Rutte stelt namelijk dat een dubbele nationaliteit geen probleem is, zolang naast de Nederlandse nationaliteit er een West-Europese tweede nationaliteit is.

Specifieker noemde Rutte de Zweedse tweede nationaliteit van zijn staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten, en dat hij de commotie zou hebben begrepen als zij een tweede Turkse nationaliteit had gehad. Hiermee impliceert Rutte dat hij de commotie niet begrijpt, omdat Marlies de Zweedse nationaliteit heeft.

Naast deze implicatie stelde Rutte ook geheel schaamteloos dat er “een groot verschil is tussen Zweden en Turkije, omdat Zweden zich niet bemoeit met de Zweedse diaspora.” Deze drogreden gaat natuurlijk niet op omdat de Zweedse diaspora vrijwel nihil is, terwijl de Turkse diaspora met ongeveer vijf miljoen gastarbeiders in West-Europa veel aandacht nodig heeft. Vooral omdat deze gemeenschap vrijwel dagelijks te lijden heeft onder racisme en discriminatie, waar Rutte het zoveelste voorbeeld van is. Dat de VVD sowieso een bolwerk van anti-Turkse sentimenten, racisme en discriminatie is, lieten ex-VVD’ers Rita Verdonk, Geert Wilders en Ayaan Hirsi Ali al blijken.

De hypocrisie van Rutte werd dan ook pijnlijk duidelijk, vooral omdat hij in 2007 de motie van wantrouwen (die ingediend was door Geert Wilders) steunde omtrent PvdA-staatssecretaris Nebahat Albayrak, die met de Turkse en Nederlandse nationaliteit ook een dubbele nationaliteit heeft. Dat Rutte slechts drie jaar later zelf wel een staatssecretaris met een dubbele nationaliteit naar voren schuift, is natuurlijk zeer hypocriet. Wat echter zeer racistische is, is het feit dat Rutte blijkbaar Turks-Nederlandse mensen wantrouwt en Zweeds-Nederlandse mensen niet. Indien het Rutte slechts principieel ging om het hebben van twee paspoorten, dan zou hij daarin namelijk consequent moeten zijn. Echter, met het steunen van een motie tot wantrouwen tegen Albayrak, maar deze wegwuiven als het gaat om Van Zanten, laat Rutte zijn vooroordelen en racisme blijken.

Hierdoor is het zeer terecht dat sommige mensen hebben besloten tot het aanklagen van Rutte wegens discriminatie en racisme, tezamen met de hevige protesten van Turkije tegen de denkwijze van Rutte. Rutte stelt namelijk zeer expliciet dat hij Turkse Nederlanders met een dubbele nationaliteit niet vertrouwt en zelfs wantrouwt, tevens stelt hij Nederlanders met een dubbele nationaliteit uit West-Europa (zoals Zweden en Groot-Brittannië) boven de Turkse Nederlanders. Hiermee worden Turkse Nederlanders regelrecht gedegradeerd tot een tweederangs groep van burgers in Nederland. Hiertegen mag Turkije geheel terecht klagen.

Wat echter nog erger was, was het politieke commentaar van Jort Kelder. Wat is die opgeblazen kwal dom! Zijn stelling dat “Turkije een (semi-)fascistische staat was die Koerden nog altijd onderdrukte”, getuigt van zijn arrogante, kortzichtige en oliedomme denkwijze. Eén die doorspekt is met racisme, vooroordelen, veralgemenisering en discriminatie. Je zou Kelder zelfs met recht de moderne versie van Nazi-minister van Propaganda Goebbels kunnen noemen. Niet alleen zet Kelder met zijn onjuiste en subjectieve uitspraken aan tot haat tegen Turkije, ze zijn ook pertinent fout. Net als zijn implicatie dat Zweden haar minderheden niet onderdrukt. Zweden heeft haar Fins-Oegrische minderheid van Lappen en Sami stelselmatig onderdrukt, etnisch gezuiverd en zelfs gedeeltelijk uitgemoord vanaf de 17e eeuw na Christus, waardoor er nog maar 14.600 leden van deze minderheidsgroep zijn. Dit terwijl de Lappen en Sami de oorspronkelijke bewoners van Scandinavië zijn en al ruim 4000 jaar daar leven. Uiteraard is dit niet besteed aan de oliedomme Kelder, die met zijn geringe historische kennis denkt hoog van de toren te kunnen blazen. Het enige wat Kelder hiermee demonstreert, is het feit dat hij even intellect is als het achtereind van een varken.

Doorhebbend dat dit niet zijn sterkste argument was, gooide Kelder er ook nog een ad hominem tegenaan, met deze ‘op-de-man-speling’ liet Kelder al blijken dat hij niet in staat is een intellectueel debat te voeren. Hij stelde namelijk dat Albayrak iets had met een Turkse legerofficier, waarbij hij tussen de regels door liet schemeren dat “ze daarom niet te vertrouwen is”. Frappant is echter dat Kelder zelf ook met Georgina Verbaan liep te viezelevozelen. Verbaan is met haar exotisch uiterlijk ook niet echt het toonbeeld van ‘Nederlands schoon’, hoogstwaarschijnlijk is ze de nazaat van één of andere avontuurlijke Nederlandse slavenhandelaar die zijn handen niet van zijn slavinnen kon afhouden.

Dit stoorde Kelder echter niet, wellicht omdat Georgina een Nederlands-klinkende achternaam heeft aangenomen. Waarom hij dan met modder probeert te gooien naar Albayrak en haar relatie met een Turkse man? Opportunisme en de kans om goedkoop in de media te komen, lijkt me.

 

Reacties   

 
#1 Mustafa 05-06-2011 22:26
Tot zo ver: "premie van alle Nederlanders"
www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1122289/2010/08/24/Rutte-kan-geen-premier-van-alle-Nederlanders-zijn.dhtml
Een premie die niet handelt conform de grondwet. Mensen met een Turkse nationaliteit worden beschouwd als 2e rangestaatsburgers, daarnaast werkt hij samen met een partij die Moslims discrimineert.

Turkije heeft alles behalve invloed op zijn Turkse diaspora in Europa. Een mooie voorbeeld is dan ook het Armeense kwestie, waar het Turkse gemeenschap in Nederland (2007) er alleen voorstond
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen