Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

De Universiteit Utrecht krijgt steeds meer kritiek te verduren. Dat blijkt uit de oprichting van ‘Kritische Studenten Utrecht’. Het is niet toevallig dat het verbond van kritische studenten zijn oorsprong heeft in Utrecht, of dat veel van die kritische studenten wonen dan wel studeren in Utrecht.
 
De Universiteit Utrecht komt de laatste periode steeds vaker in het nieuws met berichten over fraude, doofpotaffaires en wegpesten van academici. Recent werd ook al duidelijk dat de Universiteit Utrecht in steeds moeilijker vaarwater komt wat betreft prestaties. Hiertoe zijn speciale toelatingstesten gemaakt om studenten te testen. 
 
Een ander groot probleem is dat onderzoekers die gelieerd zijn aan de Universiteit Utrecht ook in verband zijn gebracht met belangenverstrengeling en fraude. Een bekend voorbeeld is een onderzoek naar Red Bull door Utrechtse onderzoekers die in hun conclusie bijzonder positief waren over de energiefabrikant. Achteraf bleek Red Bull het onderzoek te hebben gefinancierd, meer dan een kwart miljoen euro te hebben gegeven aan de universiteit en een Red Bull-promotiemeisje te hebben aangesteld als onderzoeker bij de universiteit.
 

Reacties   

 
#1 Conan 16-05-2013 23:05
Wanneer er op een universiteit Armeense leugens worden verkondigd/onderwezen/toegestaan te promoten, dan weet je automatisch dat er iets loos is bij een dergelijke instelling. Waarden en normen die de wetenschappelijke integriteit beschermen zijn er dan zwak ontwikkeld.
 
 
#2 Osman 20-05-2013 03:08
Zwak, er komt veel schandaal voor in de universiteit van Utrecht.
Ik denk dat ze die Amerikaanse universiteiten ook moeten onderzoeken want zij beweren dat Utrecht in de top 500 beste universiteiten ter wereld behoren; http://www.allesinperspectief.nl/Europese-Integratie/europese-universiteiten-massaal-ondermaats.html
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen