Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

De Universiteit Utrecht is veroordeeld in een spraakmakende zaak waarbij ze hun eigen alumnus, en momenteel elders als wetenschappelijk onderzoeker werkzaam zijnde academicus, hadden aangeklaagd. Volgens de Universiteit Utrecht hoorde de academicus niet bij de universiteit en mocht hij op zijn cv niet de naam van de universiteit voeren. Tijdens de zitting bleek door middel van aanbevelingsbrieven en diploma’s dat de academicus wel degelijk gelieerd was aan de universiteit.
 
Het werd ook duidelijk dat de Universiteit Utrecht onder leiding van hoogleraar Ido de Haan en docent Ugur Umit Ungör (of ‘Uğur Ümit Üngör’) een campagne was begonnen tegen de academicus omdat hij een nieuwe wetenschappelijke theorie had. Deze nieuwe theorie was in tegenspraak met wat De Haan en Üngör eerder hadden beweerd. Ook speelde jaloezie volgens vele insiders een rol.
 
Ido de Haan was als faculteitsvoorzitter een spil in het overhalen van het bestuur van de Universiteit Utrecht om de jonge academicus middels een kort geding voor de rechter te dagen. Hijzelf was weer aangestoken door Üngör, welke een directe werknemer van De Haan was. Üngör is docent aan de faculteit waar De Haan faculteitsvoorzitter is. In zijn boek bedankt hij eerder Ido de Haan al.
 
Üngör staat bekend als een fervente pro-Armeense activist die zich erg afzet tegen Turkije, Turken en aanverwante onderwerpen. Als academicus is Üngör erg omstreden en wordt hij steevast bekritiseert vanwege zijn werkwijze en methodologie.
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen