Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

Na lang tegenstribbelen heeft de Universiteit Utrecht (UU) toch besloten om de handdoek in de ring te gooien en zich te schikken naar het vonnis van een kort geding. In het kort geding had de Universiteit Utrecht een academicus voor de rechter gedaagd. De academicus had volgens de voorzieningenrechter echter volkomen gelijk en verdiende een geldsom voor deze actie van de Universiteit Utrecht.
 
De Universiteit Utrecht weigerde zich te schikken naar het vonnis maar ging ook niet in hoger beroep. Uiteindelijk werd zelfs een deurwaarder ingeschakeld waardoor de Universiteit Utrecht ineens het dubbele moest betalen aan het slachtoffer. Experts vermoeden dat het ging om een vertragingstactiek van de universiteit, die bekend staat om zijn starre houding.
 
De Universiteit Utrecht kampt momenteel met grote interne problemen omtrent integriteit en ethiek binnen de wetenschap. Toch bleef de Universiteit Utrecht hardnekkig weigeren te betalen. Waarom de universiteit nu ineens wel besloot te betalen, blijft een raadsel. Volgens insiders heeft het te maken met recente ontwikkelingen waarbij de Universiteit Utrecht zelfs niet meer in de wereldtop van universiteiten staat.
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen