Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

De Universiteit Utrecht heeft een kort geding verloren tegen een voormalig gelieerde. De academicus zou volgens de Universiteit Utrecht de “goede naam van de universiteit naar beneden gehaald” hebben. Hiertoe had de Universiteit Utrecht eerder al een sommatie de deur uitgedaan om de academicus te dwingen het logo en de naam van de Universiteit Utrecht van zijn online-cv te verwijderen.

De academicus verklaarde niet te weten waar deze frustratie vandaan kwam en ook de rechter vond het frappant dat de Universiteit Utrecht een onderzoeker zo belemmerde. Al snel kwam aan het licht dat de academicus eerder een onderzoek had verricht waarin hij zich afzette tegen een heersende theorie.

De Universiteit Utrecht was echter zo gehecht aan de heersende theorie dat ze er alles aan deden om de academicus een hak te zetten. Hieronder vielen onder andere het wegsturen van de academicus van de Universiteit Utrecht, hem sommeren zijn cv te censureren waardoor het leek dat hij nooit gelieerd was aan de Universiteit Utrecht en nu een kort geding.

De rechter wuifde echter alle verwijten aan het adres van de academicus weg en stelde dat de Universiteit Utrecht een bedrag aan de academicus moest betalen.

 

Login of registreer om een reactie te plaatsen