Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

Nadat de Universiteit Utrecht in 2009 een rechtszaak had verloren tegen een studente die studievertraging had opgelopen door hindergedrag van de Universiteit Utrecht, heeft de instelling nu weer een soortgelijke rechtszaak verloren. Daarbij moest de universiteit 4100 euro betalen aan de eiseres. In 2013 werd de universiteit weer veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding.
 
Het gaat al langer niet goed met de Universiteit Utrecht. Zo kwamen ze met de meeste fraudemeldingen uit de bus gerold en waren ze uit de wereldtop van universiteiten gezakt. In de recente rechtszaak had de Universiteit Utrecht een kort geding aangespannen tegen een oud-onderzoeker wegens smaad en laster. Gedurende de zitting bleek dat de Universiteit Utrecht, aangemoedigd door enkele interne onderzoekers, een campagne was begonnen tegen de oud-onderzoeker wegens persoonlijke en politieke beweegredenen.
 
Alles wat de onderzoeker had gezegd bleek echter gebaseerd op de waarheid en derhalve waar te zijn. De Universiteit Utrecht heeft al langer de positie van een kwalitatief goede universiteit uit handen gegeven.
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen