Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

alt

Na de verloren rechtszaak van de Universiteit Utrecht (UU), is deze nu veroordeeld tot het betalen van een geldsom aan de gedaagde. Het kort geding was aangespannen door de Universiteit Utrecht maar geheel onterecht aldus de voorzieningenrechter. Hierdoor moet de Universiteit Utrecht alle kosten van de wederpartij voor zijn rekening nemen en een klein symbolisch bedrag betalen.
 
De Universiteit Utrecht kenmerkt zich de laatste tijd door slecht nieuws. Zo bleken verschillende gevallen van fraude of ethiek aangetast te zijn bij de Utrechtse universiteit.  De Universiteit Utrecht had recent al veruit de meeste fraudemeldingen van alle universiteiten in Nederland: maar liefst 30% van alle fraudemeldingen ging over de Universiteit Utrecht.
 
Bij de fraudegevallen waren minstens vijf hoogleraren, vier topstudenten, een assistent-onderwijzer betrokken alsmede een Red Bull-promomeisje dat promoveerde op een onderwerp over Red Bull. Verder zijn er vermoedens over nog één hoogleraar en universitair docent c.q. onderzoeker. Deze (op zijn minst) 13 personen zijn volgens insiders nog maar het topje van de ijsberg.
 
Te midden van deze malaise is de Universiteit Utrecht nu voor de tweede maal in korte tijd veroordeeld tot het betalen van een geldsom aan een oud-student.
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen