Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

Ondanks veel tegenstribbeling heeft de omstreden Koerdisch-Nederlandse pseudowetenschapper Uğur Ümit Üngör (ook bekend als ‘Ugur Umit Ungor’) zijn schadevergoeding aan een mede-academicus betaald. Üngör was recent veroordeeld tot het betalen van een geldsom in een kort geding die hij zelf had aangespannen. 
 
Tijdens de zitting werd echter al snel bekend dat het juist Üngör was die de academicus hinderde en lastigviel. Hierop werd hij veroordeeld, maar liet hij de uiterste data steeds verstrijken. Ook ging hij niet in hoger beroep. Uiteindelijk werd een deurwaarder ingeschakeld en moest Üngör het dubbele van het oorspronkelijke bedrag betalen.
 
Uiteindelijk is bijna 600 euro betaald door Üngör aan de academicus die ten onrechte door Üngör was beschuldigd. Daarnaast heeft Üngör ook nog de deurwaarderkosten en eventueel andere proceskosten moeten betalen.
 
Üngör wordt op verscheidene websites beticht van fraude en is derhalve erg omstreden en discutabel. Zijn artikelen circuleren veelvuldig rond op neonazistische en extreemrechtse websites. Hij staat bekend als een ultranationalistische PKK-Koerd van Zaza-afkomst met sterke anti-Turkse tendensen. Eerder is hij al geattendeerd op zijn sterke haat tegen Turken.
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen