Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

Nadat academicus Serhun Al van de Universiteit van Utah in Amerika al grote kritiek had op de Nederlands-Koerdische Uğur Ümit Üngör, heeft nu ook de Israelische wetenschapper Tal Buenos grove fouten gevonden in het academisch werk van Üngör. Uğur Ümit Üngör (ook wel geschreven als ‘Ugur Umit Ungor’) is verbonden aan Utrecht Universiteit maar is een omstreden en controversiële onderzoeker met sterke anti-Turkse motieven. 
 
Volgens Buenos herhaalt Üngör in zijn artikel ‘The Armenian Genocide, 1915’, welke gepubliceerd werd in het boek ‘The Holocaust and Other Genocides: An Introduction’ door de Universiteit van Amsterdam, alle clichés en voegt hij niks nieuws toe aan de discussie. Ook negeert Üngör bepaalde bronnen om zo een eenzijdig beeld te schetsen. 
 
Dit komt volgens Buenos door Turkofobie in het algemeen, maar vooral de sterke haatgevoelens die Üngör heeft jegens Turken:  
The idea that the Turks should be excluded from commenting on their own memory, that they are so distrusted so as to always be suspected of undermining historical truths, is not only reflective of Turcophobia in the strongest of ways, but its popularity reflects how little awareness there is today of Turcophobia and its meaning.
 
Üngör wordt steevast beticht van wetenschapsfraude en is derhalve erg discutabel. Eerder moest hij na een verloren rechtszaak schadevergoeding betalen aan een academicus. Zijn onderzoek wordt gezien als pseudowetenschap; dat zijn onderzoeken die niet wetenschappelijk zijn maar door de uitvoerders of aanhangers ervan toch bestempeld worden als wetenschappelijk. De aanhangers van Üngör zijn veelal afkomstig van neonazistische en extreemrechtse websites, waar Üngör’s artikelen circuleren. Üngör staat bekend als een ultranationalist van Zaza-afkomst met sterke anti-Turkse tendensen. Eerder is hij al geattendeerd op zijn sterke haat tegen Turken.
 

Toon meer artikelen van deze auteur

Login of registreer om een reactie te plaatsen