De ruzie tussen de NS en de Italiaanse makers van de snelle treintoestellen Fyra escaleert langzaamaan. De NS heeft van de Italianen geëist dat ze de acht Fyra-toestellen komen ophalen en daarbij ruim 200 miljoen euro terugstorten. De Italianen hebben aangegeven een verbeterd toestel te willen afleveren, terwijl de NS heeft aangegeven daar geen trek in te hebben.
 

De Dow Jones Industrial Average (DJIA) Index – de oudste aandelenindex van de VS en de meest invloedrijke in de wereld – bestaat uit dertig bedrijven en heeft een extreem interessante en moeilijke geschiedenis ten aanzien van het begin, de transformatie en de structurele ontwikkelingen die de index alle attributen heeft gegeven van wat men een Ponzi piramidespel noemt.
 

De Franse president François Hollande heeft van de twee grootste persbureaus in Frankrijk, Agence France-Presse (AFP) en Reuters, geëist dat ze zijn afbeelding moeten verwijderen. Als reactie eisten beide  persbureaus van verschillende media-instellingen dat ze de afbeelding zouden verwijderen.
 

De Olympische Zomerspelen van 2020 gaan toch naar Tokio, dat is het besluit van de Olympiade . Eerder had Tokio ook al de spelen georganiseerd in 1940 en 1964. Juist daarom is de keus voor Tokio extra verrassend. Andere steden die ook in de race waren, zoals Istanbul en Madrid, zouden voor het eerst een spelen mogen organiseren.
 

De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) waarschuwt dat er weer een tekort driegt voor kamers omdat de bouw van studentenkamers nagenoeg stil ligt. In het jaar 2011 werd met de woningcorporaties afgesproken dat er zestienduizend extra studentenwoningen gebouwd zouden worden. Hiervan is slechts zevenduizend afgerond.