De Dow Jones Industrial Average (DJIA) Index – de oudste aandelenindex van de VS en de meest invloedrijke in de wereld – bestaat uit dertig bedrijven en heeft een extreem interessante en moeilijke geschiedenis ten aanzien van het begin, de transformatie en de structurele ontwikkelingen die de index alle attributen heeft gegeven van wat men een Ponzi piramidespel noemt.
 

De Franse president François Hollande heeft van de twee grootste persbureaus in Frankrijk, Agence France-Presse (AFP) en Reuters, geëist dat ze zijn afbeelding moeten verwijderen. Als reactie eisten beide  persbureaus van verschillende media-instellingen dat ze de afbeelding zouden verwijderen.
 

De Olympische Zomerspelen van 2020 gaan toch naar Tokio, dat is het besluit van de Olympiade . Eerder had Tokio ook al de spelen georganiseerd in 1940 en 1964. Juist daarom is de keus voor Tokio extra verrassend. Andere steden die ook in de race waren, zoals Istanbul en Madrid, zouden voor het eerst een spelen mogen organiseren.
 

De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) waarschuwt dat er weer een tekort driegt voor kamers omdat de bouw van studentenkamers nagenoeg stil ligt. In het jaar 2011 werd met de woningcorporaties afgesproken dat er zestienduizend extra studentenwoningen gebouwd zouden worden. Hiervan is slechts zevenduizend afgerond.
 

Nadat de zoon van de Duitse oud-premier Helmut Kohl met de Turkse Elif Sözen is getrouwd, zal nu de zoon van de Britse oud-premier Tony Blair ook met een Turkse trouwen. Euan Blair zal in Parijs met de dochter van Sedef Altınsoy en Jonathan Ashman. Laatstgenoemde is een Britse zakenman die zijn centen verdiend heeft met paardenraces.