alt

De coalitie van VVD en PvdA staat op het punt van breken. Dat kan niet anders nu er voor de zoveelste keer heibel is uitgebroken bij de VVD-achterban.

Vanaf het begin dat PvdA en VVD een coalitie met elkaar aangingen vorig jaar verzette de VVD-achterban zich daartegen. Deze kiezers zagen namelijk onheil aankomen: regeren met sociaaldemocraten? Dat kón niet goed gaan. Liberalen en sociaaldemocraten hebben immers bar weinig met elkaar gemeen. Op sociaal liberaal gebied kunnen ze elkaar geregeld vinden, maar dat is het verder wel.

 

Groenlinks-voorzitter Bas Nugteren doet anti-Turkse uitspraken op geluidsopnamen die eind 2011 zijn opgenomen maar nu pas in het nieuws zijn gekomen. Op de opnamen is te horen hoe Bas Nugteren anti-Turkse uitspraken doet. Ingewijden verklaarden daarop dat Bas Nugteren al langer dit soort uitspraken deed. 
 

Volgens ingewijden stijgt discriminatie en racisme binnen de Universiteit Utrecht. De verklaringen komen op het schandaal rondom Bas Nugteren. Recent zijn geluidsopnamen uitgelekt waarop te horen is hoe Bas Nugteren eind 2011 anti-Turkse uitspraken doet. Zo wil hij onder andere een lijst met daarop de namen van mensen die een lezing over Turkije bijwonen.
 

Met Bas Nugteren is er weer een Groenlinks-politicus opgedoken die Turken discrimineert. De huidige in opspraak geraakte Bas Nugteren is bijzonder pijnlijk voor Groenlinks omdat hij namens Groenlinks de fractievoorzitter is voor de Provinciale Staten van Utrecht.
 

Alhoewel zijn vader Helmut Kohl onlangs in het nieuws kwam met een plan om Turken in Duitsland etnisch te zuiveren tijdens zijn ambtstermijn als premier van Duitsland, heeft de zoon van Kohl zijn vader sterk bekritiseerd. Zoon Peter Kohl heeft zich verder ook in harde woorden gedistantieerd van zijn vader.