Het ging al langer niet goed met Groenlinks, maar nu blijkt een Groenlinks-politicus denigrerende en neerbuigende uitspraken te hebben gedaan over Turken. De fractievoorzitter van Groenlinks in de Provinciale Staten van Utrecht, Bas Nugteren, is al sinds 2003 lid van Groenlinks. Vermoedelijk heeft hij langer zijn functies misbruikt om Turken te weren.
 

alt

De fractievoorzitter van Groenlinks in de Provinciale Staten van Utrecht, Bas Nugteren, blijkt racistische leuzen over Turken in Nederland te hebben gezegd. Dat blijkt uit onlangs opgedoken audiomateriaal uit 2011. Daar is te horen hoe Bas Nugteren Turken weert van de Universiteit Utrecht. Hiermee lijkt Bas Nugteren zijn functie bij de Universiteit Utrecht als Hoofd Algemeen Bestuurlijke Zaken, te misbruiken.

 

De door vele mishandelingen en andere criminele activiteiten bekend geworden Marokkaans-Nederlandse kickbokser Badr Hari is betrapt op doping. Dat blijkt uit een politierapport. De middelen zouden gevonden zijn tijdens een huiszoeking van de politie. In de keuken van Badr lag een grote partij verboden en illegale middelen die gebruikt worden om de prestaties te verhogen.
 

In België rennen steeds meer klanten weg na het nuttigen van een drankje en/of etentje. Dit verschijnsel van iets drinken of eten op een terras om daarna zonder te betalen weg te gaan, heet ‘Dine and Dash’. Het is vooral een protest tegen de hoge prijzen die cafés en terrashouders aanhouden tijdens de economische crisis.
 

De Duitse premier Helmut Kohl had in de jaren ’80 geheime plannen om een etnische zuivering in Duitsland door te voeren waarbij de helft van alle Turken moesten verdwijnen. Dit blijkt uit vrijgegeven documenten uit de Britse archieven. Kohl had destijds hulp en steun gevraagd aan de Britse overheid waardoor de documenten terecht zijn gekomen in Groot-Brittannië.